Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković: Sa ženama na rukovodećim pozicijama Crnoj Gori bi bilo bolje

''U tom smislu, čeka nas još puno izazova na putu ukupne društvene emancipacije''

U Crnoj Gori, prisustvo žena na mjestima odlučivanja, pogotovo u politici, i dalje je daleko od zadovoljavajućeg, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

“U tom smislu, čeka nas još puno izazova na putu ukupne društvene emancipacije”, naveo je Vuković na Facebooku.

Istovremeno, kaže da je ponosan na činjenicu da su, u značajnom broju, žene prisutne na važnim funkcijama u sistemu Glavnog grada.

“Tako, na primjer Glavni grad je, 2018. godine, prvi put dobio zamjenicu gradonačelnika. Četiri od osam pozicija sekretara u gradskoj upravi (Finansije, Saobraćaj, Kultura i sport, Lokalna samouprava) pokrivaju žene. U Sekreterijatu za finansije, najvažnijem za funkcionisanje Glavnog grada u cjelini, preko 90 odsto kadra čine žene. Tri značajna privredna društva (Zelenilo, Komunalne usluge – Rasvjeta, Tržnice i pijace) vode žene. Žene se nalaze na čelu Službe gradonačelnika, Službe za medjunarodnu saradnju, Službe za odnose sa javnošću, Službe protokola… Žene vode i Turističku organizaciju Podgorice, JU ‘Kakaricka gora’, KIC ‘Budo Tomović’, Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju…Duboko vjerujem da, upravo zahvaljujući njima, gradska uprava postiže dobre rezultate tokom posljednje tri godine. Jednako tako, uvjeren sam da smo, svi skupa, dužni da se potrudimo kako bi žene u Crnoj Gori, u narednom periodu, bile još ‘vidljivije’ i uticajnije. Nemam dilemu da bi nam, u takvoj državi, svima bilo bolje”, naveo je Vuković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ljiljana
27.09.2021-19:13 19:13

Ove tri apostolske ministarke o jadu nas zabavise. Trebalo je reci – “Sa razumnim zenama koje nijesu vjerski zatucane…”.