Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vuković: Premijer bi trebalo da sprema odbranu jer mu ide krivična prijava

Umjesto što cirkusantski napada Glavni grad, premijer bi trebalo da sprema odbranu jer mu ide krivična prijava, poručio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković

Umjesto što cirkusantski napada Glavni grad, premijer bi trebalo da sprema odbranu jer mu ide krivična prijava, poručio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Reakcija Vukovića uslijedila je nakon što je odlazeći premijer Dritan Abazović ranije danas najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Glavnog grada, jer, kako je rekao, “nije stvorio uslove da državna inspekcija ukloni objekte Bemaksa”, za koje je ocijenio “da je glavni eksploatator šljunka”.

Vlasnik kompanije ‘Tehnoput’, kako podsjeća gradonačelnik, nedavno je priveden nakon što je, prema navodima postupajućeg tužioca, ‘skinuo i povrijedio službeni pečat i znak’.

“Zanimljivo je da je prethodno uradio isto to, i to na zahtjev (‘usmenim odobrenjem’) premijera Abazovića”, napisao je Vuković na Twitter-u.

Podsjetio je na jedan od članova Krivičnog zakonika.

“Podstrekavanje na krivično djelo (čl. 24 Krivičnog zakonika):Ko drugog sa umišljajem podstrekne da učini krivično djelo, kazniće se kao da ga je sam izvršio”, dodao je Vuković.

Najavio je podnošenje krivične prijave.

“Da ne dužim, umjesto što cirkusantski napada Glavni grad, premijer bi trebalo da sprema odbranu jer mu ide krivična prijava”, poručio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve