Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vuković: Posjeta Dodika u ovom trenutku je dolivanje ulje na vatru

''Znajući kakvi su njegovi stavovi i odnos prema Crnoj Gori i Crnogorcima, posjeta Dodika u ovom trenutku predstavlja dolivanje ulje na vatru. To nije dobar put ako mislimo ići u pravcu prevazilaženja podjela koje traju već 100 godina''

Crkva Srbije je otvoreno instrumentalizovana za ciljeve te države u Crnoj Gori, ocijenio je potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković, gostujući u jutarnjem programu Gradske TV “Rujna zora”.

“Kada god je neki crkveni velikodostojnik u prvom planu, tu se najmanje govori o vjeri, religiji, hrišćanstvu i svemu onome što bi trebalo da nas okuplja, a puno više o politici”, kazao je Vuković komentarišući autorski tekst Bora Kontića objavljen danas u rubrici “Putuj, Evropo” Gradskog portala.

U fokusu teksta je susret mitropolita Crkve Srbije Joanikija i srpskog člana predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika 11. septembra u Crnoj Gori.

“Boro je, kao i obično u pravu. Rado čitam njegove kolumne, a danas se bavio temom koja okupira pažnju crnogorske javnosti mjesecima i ta priča se nastavlja na način koji, po mom sudu, nije dobar za Crnu Goru. Znajući kakvi su njegovi stavovi i odnos prema Crnoj Gori i Crnogorcima, posjeta Dodika u ovom trenutku predstavlja dolivanje ulje na vatru. To nije dobar put ako mislimo ići u pravcu prevazilaženja podjela koje traju već 100 godina”, ocijenio je Vuković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve