Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković: Politička odmazda u prosvjeti, ova Vlada je neprirodna nepogoda kojoj se mora reći dosta

Vuković kaže da svi oni koji su podigli ruku za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju treba da spuste glavu pred učiteljima, profesorima i crnogorskim građanima i odgovorni su što će 260 direktora i 120 pomoćnika ostati na ulici bez sredstava za život

Nova Vlada svakodnevno sprovodi revašizam na svim nivoima, drugoga posla i nema do toga, rekla je poslanica DPS-a Aleksandra Vuković na današnjoj pres konferenciji te partije.

Podsjetila je da je “košmar u kome Crna Gora živi otkad je uspostavljena nova vlast započeo Sporazumom tri koalicije potpisanim 9. septembra đe je jasno zapisano: “Nova vlada neće sprovoditi revanšizam na političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi””.

“Uvaženi građani i građanke treba da znaju da ova Vlada svakodnevno sprovodi revanšizam na svim nivoima. Drugoga posla i nema do toga, zato nakon pola godine nerada i naopakog rada ova kvazivlada mora položiti račune. Jasno je, crkvena i apostolska vlada ne može da se posveti dok se ne osveti suverenistički orijentisanim građanima, jer je za njih ona svetogrđe”, poručila je Vuković.

Prema njenim riječima, svi oni koji su podigli ruku za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju treba da spuste glavu pred učiteljima, profesorima i crnogorskim građanima i odgovorni su što će 260 direktora i 120 pomoćnika ostati na ulici bez sredstava za život.

“To je ukupno 380 crnogorskih porodica. Ko je dao zeleno svjetlo ovome sram-nom revanšizmu u prosvjeti, taj će odgovarati za crveno svjetlo evropskoj perspektivi Crne Gore. A zar ona zanima klerikarnu vladu, antidržavnu i neprosvijećenu?!”, dodaje ona.

Kako je istakla, nema evropske države u kojoj se odvijala ovakva politička odmazda, kao što je slučaj sa Crnom Gorom.

“Ministarka prosvjete je bahato, kako ne priliči državnoj funkcionerki, saopštila: “Imenovanje novih direktora sprovešćemo bez izuzetka, sadašnji da podnesu ostavke”. Izuzetni i pošteni, nema milosti, kad vam se ućera strah u kosti, vi i prestajete biti prosvjetni radnici. Oni znaju da se vi ne bojite i da ih prezirete, zato galame i lupaju šakama o sto. Ovakvo ponižavanje i ucjena postoje samo u totalitarnim društvima. Prvo je premijer prijetio i vikao na profesore i direktore, a onda je to nastavila ministarka četiri resora”, istakla je poslanica DPS-a.

Ova Vlada se pokazala ekspertskom, kako ističe, samo u omalovažavanju i ponižavanju dostojanstva građana i građanki.

“Kad vam se obrate sa “divni narode”, znajte da se sprema neko nepočinstvo u vidu ćeranije nepodobnih. Mi ne branimo fotelje, ođe se brani Ustav Crne Gore i pokušaj skupštinske većine da ukine svaki njegov član. Mi branimo ljudska prava i borimo se protiv diskriminacije. Borimo se za to da u Crnoj Gori niko ne ostane bez hljeba, na ulici, samo zato što nije na spisku učesnika litija”, ističe Vuković.

Poslanica DPS-a poručuje da evropski partneri moraju znati što najveća opoziciona partija ne želi da učestvuje u radu skupštine.

“Mi, kao državotvorna partija, ne želimo da dajemo legitimitet razgradnji države, gdje je moguće da ministi zavode strahovladu i najavljuju čistke, dok im poslanici većine aplaudiraju i hrane njihov tiranski manir. Nikada više nije bilo osornosti, a manje znanja i morala. Nikad više nevaspitanog dizanja prsta navodno u ime krsta. Ova vlada je neprirodna nepogoda i prirodno je da joj se što prije kaže dosta”, zaključila je Vuković.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve