Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković: Planski dokument Nikšića ključan za dolazak novih investitora

U skorije vrijeme, najavio je on, u Nikšiću će biti otvoreno još oko 300 novih radnih mjesta i to kroz investicije kompanija „Lidl“ i „Big Fashion“

U poslednje dvije godine socijalna slika Nikšića znatno je promijenjena zahvaljujući otvaranju novih radnih mjesta. Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković istakao je da je upravo to nešto što je najvažnije u radu nove lokalne samouprave grada protekle dvije godine.

„Proces zapošljavanja, otvaranja novih radnih mjesta smo uspjeli da pokrenemo i to je nešto što je najvažnije za nas u protekle dvije godine. Naravno, daleko od toga da smo zadovoljni i da se zadovoljavamo postignutim. Definitivno je da može mnogo bolje i da ćemo se truditi da to bolje i bude, da postignemo u naredne dvije godine i na tom polju još učinaka, da se otvori još radnih mjesta, da naši sugrađani dobiju prliku da rade,što nisu imali u proteklim godinama, da polako vraćamo taj privredni aspekt i da jačamo privredu u našem gradu“, rekao je Vuković u jutarnjem programu RTNK.

U skorije vrijeme, najavio je on, u Nikšiću će biti otvoreno još oko 300 novih radnih mjesta i to kroz investicije kompanija „Lidl“ i „Big Fashion“ . „Lidl“ je, rekao je Vuković, već kupio zemljište u Nikšiću. Međutim, za početak realizacija njihovih investicija neophodno je da se usvoji planski dokument Nikšića.

„Novi datum kad će biti donesen Prostorni plan Nikšića je nešto što nas ograničava, ne samo u pogledu „Big Fashion“-a, nego i u pogledu početka radova na izgradnji objekta „Lidla“ i početka radova na izgradnji brojnih stambenih i poslovnih objekata Investitori su tu, ami smo kao Opština sve ono što je do nas učunili da im omogućimo da dođu. Kad se usvoji planski dokument svi će oni početi da rade. U saradnji sa Vladom Crne Gore pokušaćemo da ubrzamo donošenje tog prostornog plana a samim tim i Nikšić će dobiti jedan novi sadržaj, dobiće nova radna mjesta, nove mogućnosti, i čini mi se da će taj cijeli dio prema Željezari, i sa željezarom, dobiti jedan novi život“, najavio je Vuković.

Za RTNK Vuković je govorio i finanijskoj situaciji koju su zatekli po dolasku na vlast, maja 2021. godine, realizovanim projektima u protekle dvije gdoine nove lokalne samouprave, kao i i brojnim koji su započeti i koji su planirani.

„Ono što smo uvijek isticali jeste da smo dali maksimum i da ćemo u naredne dvije godine dati maksimum, uložiti i poslednji atom snage da učinimo Nikšić gradom za sve, da pokrenemo porcese ili ove koje smo pokrenuli da dovedemo do kraja, da vratimo Nikšiću onaj stari sjaj. Zaista težimo da realizujemo sve ono što smo obećali našim sugrađanima u izbornoj kampanji, ja to uvijek potenciram iz razloga jer političari obično kad dođu na vlast zaborave šta su pričali u kampanji pa je bilo nekih volšebnih obećanja u prethodnom periodu i onda kad se dođe na vlast i zadrži vlast od toga ne bude ništa. Definitivno želim da građani znaju da ćemo nastaviti ovom dinamikom , da smo vidjeli možda gdje smo mogli bolje, da smo prepoznali te naše manjakovosti, slabosti, da se trudimo da ih otklanjamo“, poručio je Vuković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve