Demokratska partija socijalista spremna je da svakodnevno radi u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva, dok je opozicija ta koja bi da zaustavi demokratske procese u Crnoj Gori, poručio je poslanik DPS-a Miodrag Vuković.

“Poslije posljednjih odluka Skupštine ja sam optimista, imamo realne nade da možemo raditi u širem formatu, uz prisustvo drugog parlamentarnog bloka”, kazao je Vuković.

Jučerašnja sjednica, koju je napustila opozicija, pokazala je da je, kako navodi Vuković, nekome važnija forma od suštine.

“To političko vašarište u opoziciji, smanjenog intenziteta i dalje je prisutno od početka obnovljenog rada Odbora. Mi u DPS-u spremni smo svaki dan da radimo, da se sastanemo već sjutra, da ne izazimo iz ovih sala”, poručio je Vuković.

Podsjeća na poruke iz EK, u kojim se kaže da je dijalog potrebno voditi u Skupštini.

“Ova dva susreta sa predstvanicima EK i OEBS-a vraćaju nadu. Evropa zna da razluči dobro od lošeg i nastaviće da ohrabruje one koji iskreno rade na jednom vanredno važnom pitanju”, naveo je poslanik DPS-a.

Vuković kaže i da parlamentarna većina ne može previše pomoći opoziciji. “Oni svaku vrstu naše pomoći odbijaju, oni su zadovoljni time što se međusobno ne mogu udružiti”, navodi Vuković.

Smatra i da većina opozicije svjesno opstuira rad Odbora.

“Većina to radi svjesno sa ciljem da zaustavi, nezaustavljive demokratske procese u Crnoj Gori, mi idemo dalje”, zaključio je Vuković.

11
Komentari

avatar
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
Anti DPS
Gost
Anti DPS

Kakva crna opozicija ? Oni branovi golobradi klinci ? Ili klerofasticki drazin front ? Ili mozda posebni klub poslanika koji su pokrali mandate svojim partijama i sad kao japanski ronini ,iliti samuraji bez gospodara,lutaju i traze fotelje dje se god ugrabit mogu

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Opozicija nikad i nije bila za napredak ove drzave.

Marelica
Gost
Marelica

Najgore nesto sto se moglo desiti opoziciji jeste prekid bojkota i pocetak rada. Oslacalo im da primaju platu za nerad.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Demokrate jedan dan jedno pricaju, drugi dan drugo.. Sada druguju sa Dps-om, a do juce se kleli da nikad za isti sto nece sjednuti.

Enesa
Gost
Enesa

Dok imamo ovakvu opoziciju ne trebaju nam neprijatelji.

Kinez
Gost
Kinez

Df polako blijedi sa politicke scene, a za njima ce plagistar Becic i ostala ekipa iz Demokrata, sto je sa fudbalskih terena pokupio.

Iskra95
Gost
Iskra95

Da je opozicija ista korisno uradila za nas gradjane sigurno bi imali vecu podrsku, ali glupo je da ocekuju podrsku gradjana, a tri godine nijesu krocili u parlamentu i time su iznevjerili povjerenje svih koji su ih birali.

Kosta
Gost
Kosta

Samo se nadam da ljudi koji su prije glasali Demokrate su sad vidjeli kakvi su oni foliranti i na sta su sve spremni zarad svojih interesa.

oliver14
Gost
oliver14

Najvece razocarenje su mi Demokrate, za sve sto su sami rekli nikad vise se pretvorilo u eto nas dolazimo i naravno!

Vitinka
Gost
Vitinka

Ne odgovara Demokratama rad Odbora jer kako posle da se izvade za poraz na izborima!