Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković: Očekujemo da ovih dana bude formirana manjinska vlada

''Očekujemo da će narednih dana manjinska vlada biti formirana, jer svako odgađanje njenog formiranja uvodi državu u nestabilnost''

Demokratska partija socijalista očekuje da manjinska vlada bude formirana ovih dana, saopštila je danas poslanica DPS-a Aleksandra Vuković.

“DPS je krajem prošle sedmice bio decidiran da ostavlja još mali prostor da manjinska vlada bude formirana. Ranije smo postavili četiri uslova, i to se ne može nazvati nikakvim uslovljavanjem. S tim smo izašli pred naše saradnike i one koje pregovaraju o manjinskoj vladi”, rekal je ona na konferenciji za novinare.

Prema njenim riječima, očekujemo da će narednih dana manjinska vlada biti formirana, jer svako odgađanje njenog formiranja uvodi državu u nestabilnost .

Vuković je kazala da je DPS podnio krivične prijave protiv odbornika DPS-a Kotor, Milice Ljutić, Dejana Ognjanovića i Mladena Donković zbog, kako je istakla, političke korupcije u Kotoru.

“Pomenuta tri odbornika nijednim postupkom nijesu nagovijestili svojim kolegama iz stranke šta planiraju da urade. Taj presedan pokazuju na političku korupciju koja je predsjedniku Opštine Kotor omogućila da ostanu na vlasti. S druge strane DPS je dala maksimalan doprinos u procesu tranzicije državne i lokalne vlasti”, navela je Vuković.

Ona tvrdi i da je koalicija “Za novi način” u Ulcinju pokušala na sve načine da osvoji glasove.

“Pozivamo političke činioce, međunarodnu zajednicu i predstavnike nevladinog sektora da reaguju”, zaključila je Vuković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve