Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković: Nesposobnost, bahatost i krivična prijava

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista i gradonačenik Podgorice Ivan Vuković osvrnuo se večeras na odluku Vlade o imenovanju Odbora direktora Kliničkog centra Crne Gore

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista i gradonačenik Podgorice Ivan Vuković osvrnuo se večeras na odluku Vlade o imenovanju Odbora direktora Kliničkog centra Crne Gore.

“Ministarstvo zdravlja traži od Zajednice opština da podrži njeno kadrovsko rješenje za člana Upravnog odbora Kliničkog centra. Mejl poslat u 11 časova i sedam minuta, odgovor se traži do 12 sati”, naveo je Vuković na Twitter-u.

Kako je dodao, Zajednica opština nije dala podršku tom prijedlogu, a Vlada je, ipak, imenovala pomenutog člana UO.

“Nesposobnost, sada i bahatost.. uskoro i krivična prijava”, dodao je Vuković.

Iz Zajednica opština Crne Gore su ranije danas saopštili da je najnovija odluka Vlade Crne Gore o imenovanju Odbora direktora KCCG, u čiji sastav je kao predstavnik ZO za člana imenovan Rajko Karličić, spec. ginekologije i akušerstva, nezakonita.

“Dr Rajko Karličić, uz svo poštovanje prema njemu kao čovjeku i stručnjaku, nije predstavnik Zajednice opština u Odboru direktora Kliničkog centra Crne Gore, kako to stoji u Rješenju Vlade, jer ga za to nijesu odredile opštine, već je u pitanju samovolja i nezakonito postupanje ministarke Jelene Borovinić Bojović”, naveli su u ZO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve