Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković: Nadamo da ćemo vratiti Crnu Goru na pravi put

Vuković je učestvovao u panel diskusiji ''Prevazilaženje tribalizma i pogubne polarizacije'', gdje je govorio o političkim podjelama u Crnoj Gori i nedavnim dešavanjima na Cetinju

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, je na poziv gradonačelnika Budimpešte Gergelya Karacsonya, učestvovao u radu međunarodnog Foruma koji se održava u Budimpešti pod nazivom “Izgradnja održivih demokratija.”

“Vuković je učestvovao u panel diskusiji “Prevazilaženje tribalizma i pogubne polarizacije”, gdje je govorio o političkim podjelama u Crnoj Gori i nedavnim dešavanjima na Cetinju. Panel je okupio neke od vodećih stručnjaka iz ove oblasti, a za cilj ima da istraži ne samo osnovne uzroke i opasne posljedice polarizacije, već i načine za prevazilaženje pomenutih podjela i tribalnih sukoba”, saopšteno je iz PG Biroa.

Vukovoć je naglasio da je polarizacija crnogorskog društva u punom zamahu, posebno, s obzirom na, posljednja dešavanja na Cetinju, te da se nada ranijim izborima.

“Nadamo se ranijim izborima, te da ćemo vratiti Crnu Goru na pravi put. Na ova pitanja ne treba gledati kao na lokalna, iz razloga što se ista polarizacija pojavljuje i u drugim balkanskim zemljama. Imamo partije koje su fokusirane na multnitetničku demokratiju, ljudska prava, dok sa druge strane postoje partije koje žele da vrate region ono što oni smatraju da su istorijski korijeni tog prostora”, kazao je Vuković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve