Andrija Mandić nastavlja sa izvrtanjem teza i pokušava otvoriti novu seriju napada na Demokrate preko svoje režimske oglasne table, lista ,,Pobjede”, poručio je odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada Mitar Vuković.

Mitar Vuković

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandićocijenio je u intervjuu ovom listu da je dogovor DPS-a i Demokrata o formiranju Odbora za reformu izbornog zakonodavstva velika pomoć za DPS, a nož u leđa opoziciji.

“Nakon što je DPS potučen i ostavljen bez teksta, očekivano se uključuje Mandić da pomogne drugovima. Tako DF i DPS danas predstavljaju političku dvoglavu zmiju koja sikće otrove u vidu mržnje, uvreda i podmetanja. Ako je neko prepoznat u Crnoj Gori kao saradnik DPS-a i UDBE sa kojom često razmjenjuje informacije i dogovara poteze, pa i za vrijeme protesta, onda je to Mandić. Ako je neko prodao izbore do sada na desetine puta to je lider NOVE. Ako je neko gazio javno datu riječ onda je to Mandić. Ako je neko prepoznat po primitivizmu, uvredama i podmetanjima onda je to najbolji Đukanovićev operativac – Andrija Mandić”, naglasio je Vuković.

On naglašava da prevaziđeni lider svoje stranke u osipanju, koga je pregazilo vrijeme, pokreće pitanje promjene Ustava koji su usvojili poslanici iz kluba kojem pripada.

“Mandić se navodno bori za prava Srba, a upravo takva politika dovodi u neravnopravan položaj sve narode u Crnoj Gori. Međutim, Mandić ima drugi zadatak – da pomogne DPS-u, da održava atmosferu podjela, daje lažnu nadu i obmanjuje birače, a ujedno ostvaruje cilj – još jedan mandat. U tom cilju prodaje sve: izbore, gradove i narod”, jasan je Vuković.

“Za razliku od Mandića čija je partija sjela za sto sa Gvozdenovićem pod njegovim uslovima, Demokrate su natjerale DPS da prihvati do posljednjeg zareza Briselski plan. Dakle, pod opozicionim uslovima! U tome je razlika gospodine Mandiću. Vi prihvatate da igrate kako Đukanović svira, a mi tjeramo DPS da igra po opozicionim notama”, smatra Vuković.

On ocijenjuje da ono što Mandić nije uspio u političkoj karijeri, oni su uspjeli za jedan dan.

“Da uz međunarodnu podršku srušimo Plan DPS-a, a nametnemo opozicione uslove kroz Briselski plan. I vi opozicionu pobjedu nazivate izdajom. Možda je za vas izdaja svaki korak koji iskoči iz kolosjeka koji je trasirao Đukanović. Opozicioni glasači više neće da prate lokomotivu koja ih vodi u poraze, a kojom upravljate vi već dvije decenije. Dosta je gospodine Mandiću. Svako u Crnoj Gori vidi da radite za Mila i Aca”, ponovio je Vuković.

Komentari

avatar