Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković: Izbori u Podgorici najkasnije 19. juna

Smatra da je izjava predsjednika GP URA Dritana Abazovića da će novi gradonačelnik Podgorice biti iz redova te partije pretjerano ambiciozna

Lokalni izbori u Podgorici trebalo bi da se održe najkasnije do 19.juna, najavio je gradonačelnik Ivan Vuković u emisiji “Lice Podgorice”. On je izrazio očekivanje da će građani umjeti da na pravi način vrednuju učinak gradske uprave na čijem je bio čelu i podsjetio na izuzetne rezultate postignute u protekle tri i po godine.

„Izgradii smo 170 km novog vodovoda u Podgorici, 27 km nove mreže fekalne kanalizacije, sanirali i rekonstruisali 132 km puteva, od čega polovinu u gradskom jezgru, izgradili 13 novih parkova, 42 nova dječja igrališta, 66 sportskih poligona, temeljno rekonstruisali i uredili fasade na 110 zgrada i 80% grada pokrili savremenom led rasvjetom. Podgorica nije isti grad kao prije tri i po godine i, po statistikama, 80% stanovnika kaže da je zadovoljstvo živjeti ovdje. To je najbolja potvrda kvaliteta našeg rada“, kazao je Vuković.

Smatra da je izjava predsjednika GP URA Dritana Abazovića da će novi gradonačelnik Podgorice biti iz redova te partije pretjerano ambiciozna.

„Najave gospodina Abazovića i njegove prijetnje me ne brinu jer zaista vjerujem da su ljudi osjetili konkretne benefite našeg rada i da će znati to da cijene. Abazovićeva izjava svjedoči o preteranoj ambiciji jer voditi glavni grad je vraški teško. To je sistem koji svakodnevno mora funkcionisati praktično bez greške. Morate svaki dan biti na usluzi sugrađanima i sumnjam da bi iko to mogao da radi tako kvalitetno kao što smo radili mi u protekle tri i po godine“,poručuje Vuković.

Jutrošnje prijetnje refleksija opšteg stanja u državi

Jutrošnje prijetnje, te dojave o postavljenim bombama, nijesu toliko neočekivane uzevši u obzir situaciju u kojoj se nalazi naša država, ocijenio je Vuković.

Smatra da je prijeteći mejl koji je stigao na adresu Glavnog grada refleksija opšteg stanja u državi i činjenica da puno toga ne funkcioniše u strukturama izvršne vlasti na državnom nivou.

“Da ne znate kakvo je stanje u Crnoj Gori pomislili biste da je prvoaprilska šala. Nažalost nije, mislim da ovo što se desilo u glavnom gradu je refleksija opšteg stanja u državi i činjenica da puno toga ne funkcioniše u strukturama izvršne vlasti na državnom nivou, da imamo praktično institucionalnu paralizu. Parlament ne funkcioniše, pravosudni sistem je u nekom stanju poluhibernacije, pa ovom regionu vjerovatno ovakve stvari nijesu neočekivane pogotovo imajući u vidu neka dešavanja na globalnom planu”, rekao je Vuković .

Povodom dojave o bombi u OŠ “21. maj”, Vuković je rekao da se čuo sa direktoricom škole da vidi da li su učenici uspješno evakuisani.

“Rečeno mi je da je sve kako treba da su sprovedene sve bezbjednosne procedure. Jedan događaj koji je neprijatan za sve nas uznemirio je crnogorsku javnost. Bojim se da to nije slučajno i da ima i te kako smisla u ovom političkom ambijentu i ukazuje na očigledne propuste nekih državnih struktura koje bi morale da vode računa da se ovakve stvari ne dešavaju”, naglasio je Vuković.

On je rekao da Glavni grad niko od nadležnih institucija nije kontaktirao ovim povodom.

“Niko sem novinara nas nije zvao, što je opet indikativno”, rekao je Vuković.

Nije mogao konkretno da odgovori na pitanje zbog čega su prijetnje baš upućene na adresu Glavnog grada.

“Vidio sam tokom dana da su navodno slične prijetnje stigle na adresu Vlade, da je evakuisana jedna škola u Bijelom Polju. Ne bih da špekulišem, ali iz sredstava javnog informisanja imali smo priliku da vidimo da se čovjek koji je navodno na čelu organizacije “Muška država” dugo vremena nalazio u Crnoj Gori, da je slobodno šetao i funkcionisao, iako je u Ruskoj Federaciji njegova organizacija prepoznata kao teroristička i zabranjena je. Kako je to moguće, to je pitanje za ljude u Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Ministarstvo unutrašnjih poslova”, poručio je Vuković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve