Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković: Gradska TV pomjerila standarde

U toku je sjednica Skupštine Glavnog grada, na kojoj će se razmatrati više tačaka, kao i materijal po hitnom postupku - predlog odluke o kupovini autobusa za gradski saobraćaj iz sredstava Glavnog grada

U toku je sjednica Skupštine Glavnog grada, na kojoj će se razmatrati više tačaka, kao i materijal po hitnom postupku – predlog odluke o kupovini autobusa za gradski saobraćaj iz sredstava Glavnog grada.

O nepostojanju evidencije o troškovima kamate, gradonačelnik Ivan Vuković je kazao da Glavni grad nije bio u prilici da odredi način na koji će se baviti problemom.

“Skretnuta mi je pažnja na jednu činjenicu a to je da u prethodnom periodu koji je problematizovan i vezan za nepostojanje evidencije o troškovima kamata i postupka da sudska praksa nije bila usaglašena, tako da Glavni grad nije bio u prilici da odredi način na koji će se baviti ovim problemom dok jasno i nedvosmisleno nije rečeno da je to obaveza Glavnog grada koju ne možemo izbjeći”, kazao je Vuković.

Odbornik SNP-a Bogdan Božović pitao je Vukovića da li je u informativnom programu Gradske TV u komentaru o pljački i ubistvu u Nikšiću, emitovan govor mržnje.

“Ovo je eklatantan primjer govora mržnje, gdje se u prvi plan stavlja nečija vjerska pripadnost, a riječ je o teškom krivičnom djelu u kojem je jedan čovjek nastradao. Na ovaj način se željela stvoriti loša slika o vjerskoj organizaciji koja je najbrojnija u Crnoj Gori”, ocijenio je Božović.

Gradonačelnik je odgovorio da ne smatra da Gradska TV emituje govor mržnje i dodao da ne želi da se bavi uređivačkom politikom tog medija.

“Imam svoje mišljenje o tome što građani dobijaju zahvaljujući tom programu. Nekim segmentima sam veoma zadovoljan, ako imamo u vidu da je prošlo samo dva mjeseca od početka rada televizije, kao i broj izvršilaca. Dakle, imamo situaciju da deset puta manje radnika proizvede dnevno jednako programa koliko i 700 ili 800 zaposlenih u Javnom servisu, i sa mnogo manje novca. Mislim da je opšta ocjena da je Gradska televizija ozbiljno pomjerila standarde u tom smislu i koliko sam shvatio, gledajući neka istraživanja, da ogroman broj ljudi prati sadržaj Gradske televizije zahvaljujući, sadržajnom, raznovrsnom programu”, poručio je Vuković.

Naglasio je da to što je gradonačelnik Podgorice, ne daje mu za pravo da da sudi i miješa se u uređivački program medija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve