Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vuković: Da smo htjeli da opstruiramo, uzeo bih odmor

Ako ćemo, kako je kazao Vuković, da se ponašamo kao civilizovani ljudi, u skladu sa Ustavom i zakonom, sačekaćemo konstituisanje suda

Kad bih ja sjutra rekao da nijesam gradonačelnik, ko bi onda bio i ko bi preuzeo upravljanje gradom, upitao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

On je kazao kako bi – da je htio da opstruira proces promjene vlasti – uzeo odmor.

“Da želimo da opstriuramo ovaj proces ja bih uzeo odmor 24. oktobra i pustio da se stvari uruše same od sebe. Ja sam kazao da je gradska uprava u tehničkom mandatu i to je normalna prirodna stvar nakon svakog izbornog ciklusa”, poručio je on.

Ako ćemo, kako je kazao Vuković, da se ponašamo kao civilizovani ljudi, u skladu sa Ustavom i zakonom, sačekaćemo konstituisanje suda.

“Ja se nadam da bi se ono moglo dogoditi već u prvim danima nakon 12. decembra. Partija čiji sam potpredsjednik poslala je poruku da ćemo glasati za jednog suduju Ustavnog suda ukoliko dio toga paketa bude termin privremenih izbora, tako da smo spremni da damo doprinos normalizaciji društveno-političkih prilika u Crnoj Gori. Prva odluka novog saziva Ustavnog suda bi bila vezana za žalbe na izborni proces u Podgorici”, dodao je Vuković.

Smatra i kako je ono što se dogodilo na posljednjoj sjednici Izborne komisije Glavnog grada pravna hajdučija.

“Ono ne služi na čast onim ljudima. Ne znam jesu li svjesni toga ali su na onaj način ušli u zonu krivične odgovornosti. Nekad će se neko time baviti jer ne pripada IK-u da se onaj način određuje u odnosu na ove stvari, pogotovo ne ako imamo u vidu činjenicu da jedan od članova nije ni mogao biti prisutan tamo. U Crnoj Gori je stvoren ambijent da je sve moguće”, zaključio je Vuković, prenosi Dan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve