Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vukićević ponovo izabrana za potpredsjednicu Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope

Maja Vukićević, potpredsjednica Demokratske narodne partije Crne Gore, i poslanica Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore, ponovo izabrana na funkciju potpredsjednice Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, saopšteno je danas iz Demokratske narodne partije

Maja Vukićević, potpredsjednica Demokratske narodne partije Crne Gore, i poslanica Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore, ponovo izabrana na funkciju potpredsjednice Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, saopšteno je danas iz Demokratske narodne partije.

“Maja Vukićević je na ovu visoku funkciju reizabrana na početku današnjeg januarskog zasijedanja, što potvrđuje agilnost u njenom radu u okviru rada Parlamentarne Skupštine SE i nastojanja na afirmisanju evropskih vrijednosti PSSE. Potpredsjednici se, inače, biraju nakon prispjelog predloga, pri čemu bilo koji poslanik PS može uložiti prigovor oko izbora bilo kojeg kandidata, ali ove godine prigovora na ukupnu listu nije bilo, te su svi kandidati izabrani na pomenutu funkciju”, naveli su iz DNP-a.

Tokom protekle godine, i to u više navrata, Vukićević je, kako su kazali iz DNP-a, uspješno predsjedavala sjednicama Parlamentarne Skupštine, a očekuje se da će predsjedavati i tokom tekućeg zasijedanja, pri čemu potpredsjednici predsjedavaju po redosledu, utvrđenom po starosnom osnovu.

“Kao poseban znak priznanja za Maju Vukićević je i da je za šeficu crnogorske delegacije u PSSE izabrana još u januaru 2021. godine. Danas je za predsjednika Parlamentarne Skupštine ponovo izabran Holanđanin Tini Koks, uz ubjedljivu većinu glasova u odnosu na svog protivkandidata iz ukrajinske delegacije”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve