Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukčević: Spajić ne može odgovarati za to što je tokom obavljanja funkcije ministra imao dvojno državljanstvo

''Tačno je da je Spajić obmanuo javnost, da to nije u skladu sa zakonom o crnogorskom državljanstvu i nije etički, ali to samo po sebi ne povlači krivično-pravnu odgovornost''

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić ne može krivično-pravno odgovarati za to što je tokom obavljanja funkcije ministra finansija imao dvojno državljanstvo, kazao je za Antenu M pravnik, profesor Miloš Vukčević.

“Tačno je da je Spajić obmanuo javnost, da to nije u skladu sa zakonom o crnogorskom državljanstvu i nije etički, ali to samo po sebi ne povlači krivično-pravnu odgovornost”, kazao je Vukčević.

Vukčević objašnjava da naš zakon propisuje da ministar mora biti crnogorski državljanin, te da je Spajić u tom trenutku bio crnogorski državljanin.

“MUP tad nije imao jasnu činjenicu, kao što ima sada, da Spajić ima dvojno državljnstvo. On sad treba po hitnom postupku da pokrene proceduru oduzimanja državljansta. Da li je to MUP mogao da uradi ranije, to je pitanje za njih. Ukoliko su imali sumnje, a imali su, trebalo je da pokrenu proceduru. Dakle tek po oduzimanju crnogorskog državljanstva, on ne bi uslove ispunjavao ni za ministra”, istakao je Vukčević.

Vukčević zaključuje da nije etički, moralno, kao ni u skladu sa zakonom o crnogorskom državljanstvu, to što je Spajić imajući dva državljanstva obavljao funkciju ministra, ali ponavlja da ne može postojati krivično-pravna odgovornost kako ni za građane, tako ni za ministre.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pop_Đukan
17.02.2023-18:50 18:50

Je li ti diplomu dao Pol Pot!?!

Sejo
17.02.2023-20:00 20:00

Kakvi su ovo KRIMINALCI iz EVROPA SAD i da nas nazivaju BUDALAMA  Da nam nije bilo DRAGOG MEDOJEVICA I DALJE BI NAM OVE SPLACINE LOPOVSKE Harale po CG .Medu samo da se zahvalimo sto nas ( BUDALE) ne pocerase u DOBROTU i da se lijecimo Pih ove treba pocerat u SPUZ na lijecenje!

ZNAM
18.02.2023-11:20 11:20

BRAT MILOJKO SPAJIĆ JE PREVARANT I LAŽOV KAO I BRAT ABAZ!