Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukčević pozvao Lekića da podnese ostavku: Krijući organizuje sastanke, partiju napustilo 3.000 ljudi

“Pošto “vlasnik preduzeća Demos” sastanke organizuje krijući dužan sam mu se obratiti putem medija. Zbog svega navedenog tražim od Lekića da podnese ostavku, jer je stranku, kako potvrđuju istraživanja doveo na nivo statističke greške od 0,7%. Umjesto što se hvata za poltronsku slamku sa ciljem da i dalje osigurava svoj komfor narodnim parama, krajnje je vrijeme da podnese ostavku”, zaključuje Vukčević

Neodgovornost Miodraga Lekića najbolje se ogleda u činjenici da ga je od 20 članova Predsjedništva koje je lično predlagao, napustilo 16. Na sastanke Predsjedništva zato poziva zaposlene, kako bi na slikama koje šalje medijima izgledalo da ih ima više, saopštio je danas član Odbora Glavnog grada DEMOS-a Vujadin Vukčević, pozivajući Lekića da podnese ostavku.

Kako ističe, staljinističko ponašanje predsjednika Demosa koji od slobodoumnih i najaktivnijih članova podgoričkog odbora skriva sastanke, poput onog održanog juče, vršeći tako selekciju podobnih, dovoljno govori o njegovim demokratskim kapacitetima.

“Inkvizitor Miodrag Lekić, kršitelj demokratije i Statuta Demosa nastavlja da uništava partiju ponašajući se kao da je direktor privatne firme. Lekić, nekadašnji ministar Mila Đukanovića, stranku je u potpunosti podredio svojim privatnim interesima. Dovodio je suprugu da šefuje zaposlenima, zaposlio sestrića u gradu u kom ne postoji opštinski odbor, a sina člana Predsjedništva koji ima drugi posao, već mjesecima vuče na platnom spisku. Glavni odbor stranke broji dvadesetak ljudi od kojih je više od pola u nekom periodu ubiralo novac građana, preko Demosa. Tako ovaj „demokrata“ obezbjeđuje većinu, a ovu, sada već aferu, članstvo naziva Opozicionom Aferom snimak”, navodi Vukčević.

Prema njegovim riječima, vrhunac Lekićeve demokratije je to što je dva lična šofera ubacio u Glavni odbor da bi imao većinu.

“Političar koji troši pare kojima narod plaća stranku kao da su njegove privatne, koristeći ih često za samopromociju je velika opasnost za demokratiju u Crnoj Gori. Ovakvi otuđeni pojedinci osjetivši vlast, počinju da se ponašaju sve bahatije dovodeći na taj način u pitanje promjene koje je zaslužio narod u Crnoj Gori”, dodaje član Odbora Glavnog grada Demosa.

Partiju je, tvrdi, napustilo 3.000 ljudi, a ostalo jedva 50.

“Pošto “vlasnik preduzeća Demos” sastanke organizuje krijući dužan sam mu se obratiti putem medija. Zbog svega navedenog tražim od Lekića da podnese ostavku, jer je stranku, kako potvrđuju istraživanja doveo na nivo statističke greške od 0,7%. Umjesto što se hvata za poltronsku slamku sa ciljem da i dalje osigurava svoj komfor narodnim parama, krajnje je vrijeme da podnese ostavku”, zaključuje Vukčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve