Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vukčević: DIK potvrdila da se konačni rezultati izbora ne mogu proglasiti dok Ustavni sud ne odluči po žalbama

Na ovaj način je Državna izborna komisija, kako je istakao, kao organ koji se stara o zakonitom sprovođenju izbora, još jednom potvrdila da su predsjednik i članovi Komisije dužni da se pridržavaju zakona i akata koje donosi ova Komisija

Državna izborna komisija je svojim aktom, a povodom zahtjeva za mišljenje izborne liste “Evropa sad! Za Podgoricu” potvrdila stav predsjednika Izborne komisije Glavnog grada da se konačni rezultati izbora ne mogu proglasiti dok Ustavni sud ne odluči po žalbama – saopštio je predsjednik ove komisije Veselin Vukčević.

Na ovaj način je Državna izborna komisija, kako je istakao, kao organ koji se stara o zakonitom sprovođenju izbora, još jednom potvrdila da su predsjednik i članovi Komisije dužni da se pridržavaju zakona i akata koje donosi ova Komisija.

– Izborna komisija Glavnog grada dužna je da postupa po Zakonu o izboru odbornika i poslanika (član 98 stav 1) i da poštuje mišljenje Državne izborne komisije broj 583/2 od 11. novembra 2022. godine kojim je po pitanju utvrđivanja konačnih rezultata izbora u slučaju kad je kod Ustavnog suda pokrenut postupak zauzela jasan stav da se konačni rezultati ne mogu proglasiti dok Ustavni sud ne odluči po žalbama – kazao je Vukčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve