Zbog dešavanja u Budvi, najveći gubitnici su građani i njihovi interesi, kaže za Televiziju Crne Gore politički analitičar Srđan Vukadinović. Ističe da bi zbog određenih dešavanja sa prethodnih sjednica, morali reagovati i nadležni organi.

Srđan Vukadinović

Nakon epiloga posljednjih dešavanja u Budvi, postavlja se pitanje, ko u tom gradu, diktira tempo političke utakmice, većina ili manjina.

“Sigurno da sada imamo jedan jedinstven slučaj u Budvi da manjina dominira nad većinom bez obzira što je to jedan glas i jedan odbornik, tako da po svoj prilici postaje to jedan budvanski izum koji prati nasilje, koji prate vulgarnosti koje prate banalnosti i onda, kada se sve to sklopi, onda sigurno možemo govoriti o sumraku demokratije u odredjenoj zajednici”, navodi Vukadinović.

A to je stanje, koje navodi Vukadinović, najmanje odgovara građanima Budve.

“I oni su tu najveći gubitnici jer u pitnaju je lokalna smaouprava, u pitanju su neki njihovi liokalni interesi, ni jedan se lokalni interes sada neće moći završiti dok manjina ne ustupi mjesto većini”, ocjenjuje on.

A dok se konačno o inicijativama za razrješenja ne počnu izjasnjavati odbornici, možda bi se određenim dešavanjima iz Budve, mogli baviti nadležni organi.

“Državni organi moraju da intervenišu da ne procjenjuju bilo ko laici je li nešto zakonito je li kršen Ustav il ne, ali ministarstvo lokalne samouprave sa Vladom Crne Gore i nadležne isntitucije prije svega tuzlaštvo moraju da reagujui da preduzmu određene radnje”, kazao je Vukadinovič.

Vukadinović zaključuje da, iako kratkoročna situacija u kojoj se nalazi Budva, građanima pruža priliku da na malim primjerima, vide širu sliku.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve