Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: Zloupotreba položaja i revanšizam

Vujović je ranije kazala za Radio Cetinje da smatra da joj je učinjena nepravda jer kao profesor istorije u OŠ”LPO” na Cetinju radi od marta 2021. godine.

Nastavnica istorije i geografije Sanja Vujović tvrdi da je žrtva revanšizma koji se prema njoj sprovodi po nalogu ministarstva jer je devetog maja ove godine sa učenicima OŠ „Lovćenski partizanski odred“ u okviru vannastavnih aktivnosti učestvovala u obilježavanju Dana evrope ali i zato što je sa građanima Cetinja učestvovala u protestima zbog smjena direktora u osnovnim i srednjim školama na Cetinju.

Svoju tvrdnju ona potkrepljuje time da je na mjesto odsutnog nastavnika geografije u pomenutoj školi trenutno angažovana nastavnica istorije. Vujović za Radio Cetinje kaže da se radi o čistoj zloupotrebi službenog položaja i da nema dileme da je u pitanju revanšizam.

U dopisu koji je devetog septembra dobila od vršioca dužnosti direktora škole Nikole Latkovića, između ostalog piše da će „kako ste informisani i na sjednici nastavničkog vijeća, kad se stvore uslovi škola računa na Vaše angažovanje“.

Prema saznanjima Radio Cetinja prosvjetna inspekcija će u ponedjeljak boraviti u OŠ „LPO“ kako bi se ispitao slučaj nastavnice Vujović.

Foto: Cetinjski list

Inače, nastavnici Vujović je prestao angažman u ovoj školi, jer joj nije produžen ugovor koji je istekao 31. oktobtra. Vujović je ranije kazala za Radio Cetinje da smatra da joj je učinjena nepravda jer kao profesor istorije u OŠ”LPO” na Cetinju radi od marta 2021. godine.

“Moj angažman u toj školi je počeo još 2011. godine, prvo kao zamjena odsutnog nastavnika, pa onda kao pripravnik, da bi već godinama unazad kad god je bilo potrebe zbog nedostatka nastavnog kadra, bila angažovana na mjestu profesora istorije i geografije”, kazala je Vujović.

Vršilac dužnosti direktora škole LPO, Nikola Latković je nedavno u pisanoj formi odgovorio na pitanja RTV Cetinje i naveo da „kao v.d. direktor škole postupa u skladu sa važećim zakonskim propisima države Crne Gore, pa tako i čl.82 Opšteg zakona o vaspitanju i obrazovanju.

“Svi kandidati, koji su imali primjedbe na moju odluku, koja je u skladu sa Zakonom, mogli su se obratiti instituciji nadležnoj za eventualne propuste u radu škole Prosvjetnoj inspekciji”, naveo je Latković.

U čitavu priču se uključila i opoziciona DPS, čiji je član Izvršnog odbora Jovan Martinović saopštio da razlog tome leži u činjenici da je nastavnica Vujović djecu učila vrijednostima antifašizma, usađujući u njih vrline kakve su poštovanje prema onima koji su dali živote za slobodu pokoljenja.

Konkurs za upražnjeno mjesto nastavnika istorije i geografije u OŠ“ Lovćenski partizanski odred“ biće raspisan do krajem septembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve