Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: U biračkom spisku za Nikšić gotovo hiljadu birača koji su upisani u Srbiji

On je ocijenio da je predizborna kampanja u Nikšiću obilježena snažnom tenzijom, učešćem stranih faktora, kršenjem izborne ćutnje, kršenjem epidemioloških mjera

Predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring i istraživanje CeMI, Zlatko Vujović kazao je danas na konferenciji za novinare da je u biračkom spisku za Nikšić gotovo hiljadu birača koji su upisani u birački spisak Srbije. On je ocijenio da je predizborna kampanja u Nikšiću obilježena snažnom tenzijom, učešćem stranih faktora, kršenjem izborne ćutnje i kršenjem epidemioloških mjera.

“Ovo je prvi put da je provjerena i dokumentovana sumnja da postoje duplo upisani birači. Koliko doplo upisanih birača onda ima na teritoriji Crne Gore?”, pitao je Vujović.

Istakao je da je na izborima i prekršena izborna ćutnja.

“Reklamiranje na društvenim mrežama nije definisano zakonom. Naš predlog je ukidanje predizborne ćutnje jer bi se time riješili brojni problemi sa aspekta socijalnih mreža”, dodao je Vujović na pres konferenciji CeMI-ja.

Prema njegovoj ocjeni, Crna Gora ide unazad kad je riječ o izbornom procesu.

“Vidjeli smo ulazak novca i dolazak aktivista iz Srbije i Kosova”, naveo je on.

Ocijenio je da je sve što se dešavalo u predizbornoj kampanji nanijelo štetu, prije svega građanima Nikšića.

Vujović je rekao da se može utvrditi ko je fotografisao glasački listićkoji je Milan Knežević objavio, jer na svakom listiću postoji broj.

“Isto ovo što smo mi radili na provjeri biračkog spiska može da uradi i MUP. Ovdje se otvara i pitanje dvojnog državljanstva. Pitanje je da li će državni organi pokrenuti procedure i oduzeti prava glasa onima koji su ih nezakonito stekli u Crnoj Gori”, rekao je Vujović.

Analitičar CeMI-ja vjeruje da će postojati određene tenzije, ali da će se na kraju ipak formirati vlast u Nikšiću.

“Loš izborni rezultat DF je otvorio neka pitanja i oslabio njihovu pregovaračku poziciju. Otvara se i pitanje zašto je URI prihvatljivo da podržavaju DF na lokanom nivou, a nije da budu u Vladi”, naveo je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miro
16.03.2021-17:44 17:44

Jeste da je “ samo” hiljadu lažnih glasača otkriveno,sto sada ,hoće li df i demokrate “bratski” izgubiti po petsto glasova. Ili će se provjeravati lažni glasači dalje !
Hoće li se poništiti izbori ?

Tihana
16.03.2021-17:48 17:48

I šta će sad biti sa ovom informacijom? Hoćemo li kao i sva druga s…a da i ovo progutamo i idemo dalje na sljedeće izbore u HNovi? Pa onda pred parlamentarne još pola Srbije da uvezemo?

Darko. S
16.03.2021-20:13 20:13

Sad možete pisat uz vjetar kad ste puštili prvo da udju, a posle da izadju oni “srbijanski nikšićani” autobusima preko granice. E jadna vam pobjeda kad ste doveli one brave sa lanč paketima da vas zaokruže. Mogli ste im barem po sok kupit da se ne lupaju po ledjima kad im zapne zalogaj u autobus…..znate da su stipse i da im je zao od para koje su uzeli kupit i bocu vode. A ti Marko da imas obraza ka sto nemas, opalio bi sam sebe šamar kad ne moga u svoj grad posteno pobijedit bez ovih mučenika iz Srbije. Sve… Pročitaj više »