Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: SPC neka odgovori EU, Konjević ih nije pominjao

On je reagovao na navode Mitropolije crnogorsko-primorske koja je reagovala na, kako su naveli iz MCP, izjavu o crkvi ministra odbrane Raška Konjevića

Prepoznala se Srpska pravoslavna crkva (SPC) u riječima predsjednika SDP-a Raška Konjevića iako ih niko nije pomenuo, kazao je generalni sekretar SDP Ivan Vujović.

On je reagovao na navode Mitropolije crnogorsko-primorske koja je reagovala na, kako su naveli iz MCP, izjavu o crkvi ministra odbrane Raška Konjevića.

“Prepoznala se SPC u riječima predsjednika SDP iako ih niko nije pomenuo. Ali ih je EU Parlament u Rezoluciji o stranom uplitanju iz marta ove godine optužio da su sredstvo ruske propagande kojim se “siju podjele, promovišu predrasude i anti EU agenda””, naveo je Vujović na Tviteru.

Vujović kaže da očekuje “demarš SPC prema Briselu”.

“Ili se neće baviti zapadnim partnerima koje nekad sa visoke adrese nazvaše 4. Rajhom kao i nedavno Crnu Goru malom Ukrajinom. Nek odgovore EU, SDP ih nije pominjao”, poručuje on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
01.06.2022-12:35 12:35

Sad će da jurnu litije u Brussels, te kletve i baja ja…l.:))))))

BMX
01.06.2022-14:48 14:48

Trideset godina gledamo i slusamo sta sve rade popovi Crkve Srbije po Crnoj Gori, kako se mjesaju u politiku, u prosvjetu, kulturu, tradiciju, kako grade, ruse i prepravljaju bez dozvola, kako nam otimaju zemlju, crkve i manastire, kako se bogate , drze firme, hotele,pansione, ne placaju porez, bave raznim stvarima a vjerom i jevandjeljem najmanje, kako nam sastavljaju Vladu i postavljaju ministre, nacelnike, direktore… Kako nas okupiraju i govore nam da ne postojimo, da smo lazni da nemamo svoju istoriju, tradiciju, kulturu obicaje i da je to sve njihovo. Dovode nam popove koji ispod mantija nose uniforme specijalaca, padobranaca, vojnika,… Pročitaj više »