Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović smatra da je na Bečiću da pokrene dijalog sa DPS-om

Politička scena je u pat poziciji nakon jučerašnjeg sastanka između predstavnika partija vladajuće većine, smatra analitičar Zlatko Vujović

Politička scena je u pat poziciji nakon jučerašnjeg sastanka između predstavnika partija vladajuće većine, smatra analitičar Zlatko Vujović.

Smatra da bi jesen mogla donijeti radikalizaciju političkih prilika ako ne bude dogovora između prozapadnih partija vlasti i opozicije u vezi s određnim zakonskim rješenjima.

“Mi smo u jednoj pat poziciji, da bi se iz nje izašlo potrebno je da neko od aktera preduzme riskantan potez koji bi, šahovski govoreći, razvio partiju i doveo do nekog epiloga koji bi bio uspjeh jedne, a neuspjeh druge strane”, kaže Vujović.

Vujović ocjenjuje da DF-u odgovaraju izbori što prije.

“S druge strane DF je često davao veoma radikalne izjave koje nisu bile paraćene nekim konkretnim potezima pa samim tim i težina njihovih riječi nije toliko snažna.

Situacija trenutno odgovara Demokratama, GP URA i premijeru Zdravku Krivokapiću.

“To je prije svega onaj dio zakonskih promjena za koji je potreban dogovor sa opozicijom, a takođe na međunarodnom planu neki potezi i da, kao što je nekad rastao pritisak na DPS, sad raste na ova dva lidera s obzirom na to da se zna da su bili nekad jasni i očekuje se da isporuče ta obećanja povodom nekih pitanja i sada se očekuju da se isporuče ta obećanja”, kaže Vujović.

Sve ukazuje da će jesen donijeti na političkoj sceni turbulenciju.

“Jesen će sigurno donijeti radikalizaciju političkih prilika ako ne bude dogovora između dijela vlasti i opozicije, a ako bi se postigao neki dogovor uz posredovanje međunarodne zajednice, onda bi se mogla očekivati snažnija podrška međunarodne zajednice u rješavanju nekih konkretnih pitanja”, naveo je Vujović.

Iako to nije politički profitabilan posao na Bečiću je da pokrene dijalog sa DPS-om, kaže Vujović jer su kako dodaje, međunarodni partneri na granici strpljenja.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vujović smatra da je na Bečiću da pokrene dijalog sa DPS-om – CG Vijesti
20.07.2021-20:32 20:32

[…] Aktuelno […]