Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vujović: SDP će insistirati da se inicijativa CDT-a što prije nađe na dnevnom redu Skupštine

Crna Gora je, smatra, posebno posljednjih godina postala meta raznih štetnih i malignih uticaja od strane pojedinih adresa koje permanentno rade na destabilizaciji prilika u regionu Zapadnog Balkana

SDP iskazuje punu podršku inicijativi Centra za demokratsku tranziciju povodom formiranja parlamentarnog Odbora za praćenje inostranog uplitanja u demokratske procese, saopštio je generalni sekretar partije Ivan Vujović.

“Vjerujemo da će se ova inicijativa, pretočena u formalni predlog akta, što prije naći na dnevnom redu Skupštine Crne Gore, na čemu će insistirati poslanici SDP-a”, navodi Vujović.

Crna Gora je, smatra, posebno posljednjih godina postala meta raznih štetnih i malignih uticaja od strane pojedinih adresa koje permanentno rade na destabilizaciji prilika u regionu Zapadnog Balkana.

“Taj uticaj se sprovodi kroz razne forme, a strukture koje su na usluzi toj vrsti destrukcije su razne, od političkih, medijskih pa do vjerskih institucija. To je, uostalom, veoma eksplicitno naznačeno i u Rezoluciji Evropskog parlamenta o inostranom uplitanju u demokratske procese iz marta ove godine.

SDP očekuje da će se ova inicijativa, pretočena u formalni predlog akta, što prije naći na dnevnom redu i biti usvojena u Skupštini Crne Gore”, naveo je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve