Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vujović: Poziv Đurović na sastanak cinizam ogromnih razmjera

Predsjednica parlamenta Danijela Đurović pozvala je za sjutra predsjednike partija na novi sastanak, upitan šta očekuje od sastanka Vujović kaže da je parlamentarni dijalog imao puni smisao u susret predlaganju kandidata za Ustavni sud, a ne nakon što je večina od 41 poslaika na odboru unilateralno bez dogovora sa opozicijom dala kandidate

Usvajanje Zakona o predjsedniku kao i razrješenje već razrješenih ministara, su dva posljednja čina gaženja Ustava koje je parlamentarna većina uradila uz dirigentsku palicu DF-a, čime je kap prelila čašu i izvršen je najsnažniji udar na institucije, ocijenio je Generalni sekretar Socijaldemokratske partije Ivan Vujović u izjavi za Antenu M.

“Takav Zakon je klasično pravno zastiđe i udar na temelj Ustava, a to je podjela vlasti. On mora biti povučen, odnosno da mu se, na novom glasanju, ne da potrebna većina. Oko tako flagrantnih stvari ne može biti pogađanja i to je uslov za dogovor oko bilo čega drugog kao što je pitanje Ustavnog suda”, kazao je Vujović.

Vujović naglašava da su međunarodni partneri više puta osudili ustavno nasilje koje sprovodi, kako kaže, sklepana parlamentarna večina pod vođstvom DF-a.

“Njima je potpuno jasno ko je DF i čiji su oni eksponenti, a od prije par mjeseci im je jasno ko je i Dritan Abazović koji je svjesno zaustavio evropski put Crne Gore i mimo toga napravio niz šteta po državni interes Crne Gore. To što je našim partnerima jasno je važna činjenica, ali je ključno da se u ovom trenutku da se ovakvoj destrukciji suprostavimo iznutra, a protesti su jedni od sredstava otpora vlasti koja radi za tuđe interese. Stvari su potpuno ogoljene. Ostale strukture parlamentarne većine više ne skrivaju da su slijepi sljedbenici DF-a, što gore za Crnu Goru to bolje za njih. Ako se nastavi sa ovakvom destrukcijom ne treba isključiti pomoć naših EU partnera”.

Predsjednica parlamenta Danijela Đurović pozvala je za sjutra predsjednike partija na novi sastanak, upitan šta očekuje od sastanka Vujović kaže da je parlamentarni dijalog imao puni smisao u susret predlaganju kandidata za Ustavni sud, a ne nakon što je večina od 41 poslaika na odboru unilateralno bez dogovora sa opozicijom dala kandidate.

“Radi se o cinizmu ogromnih razmjera i prevarnom ponašanju. Nakon što obavite posao, zovete na dijalog oko Ustavmnog suda. Dvije godine parlamentarna većina ne radi ništa na dogovoru sa opozicijom i deblokadu pravosuđa, već temeljno rade na blokadi EU puta. U julu miniraju dogovor oko Ustavnog suda, konkretno uoči izvještaja Evropske komisije i sada navodno organizuje parlamentarni dijalog oko tog pitanja. Izbor sudija Ustavnog suda je prioritet, ali uz dogovor i inkluzivan i transparentan proces a ne po diktatu DF-a i na ovaj način”, zaključio je Vujović.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miralem
17.11.2022-12:39 12:39

Cetnicima ne smijete nista vjerovat nemate se sto sastajat vise -PRVO-svi zahtjevi koje trazite  IZBORE ZAKAZAT pa tek ustavni sud -I Ponistiti sve izbore koji su bili neregularni jer nije postajao USTAVNI SUD !