Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: Poslije Božovića, menadžment Javnog servisa riješio da se obračuna i sa Šuković

Medijski savjet za samoregulaciju, kako je saopštio, osuđuje ''progon i diskriminaciju'' novinara, koji se ovih dana dešavaju u RTCG

Poslije Žarka Božovića menadžment ove kuće je riješio da se obračuna i sa Tanjom Šuković, dugogodišnjim novinarom ove kuće i jednim od najboljih novinara u Crnoj Gori, ocijenio je Izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju (MSS) Ranko Vujović.

Medijski savjet za samoregulaciju, kako je saopštio, osuđuje “progon i diskriminaciju” novinara, koji se ovih dana dešavaju u RTCG.

“Tanja Šuković je već godinu dana žrtva mobinga i diskriminacije u javnom servisu, a jučerašnja „ponuda koja se ne odbija“ je samo jedna u nizu diskriminatornih mjera koje se u poslednje vrijeme primjenjuju prema ovoj novinarki”, brazložio je.

Nema više nikakve sumnje, prema njegovim riječima, da je rukovodstvo javnog servisa započelo proces “disciplinovanja novinara i ukidanja njihove bilo kakve nezavisnoti”.

“Sada je više nego očigledno da se ovaj medij polako pretvara u propagandnu alatku partija na vlasti, koje nijesu više spremne da trpe bilo kakvo samostalno i nezavisno djelovanje novinara”, dodao je Vujović.

Interesantno je, smatra on, da sva udruženja novinara i sindikati “ćute na ovo očigledno zlostavljanje i zastrašivanje novinara javnog servisa”.

“Mada ako se sjetimo da je prethodna predsjednica Sindikata novinara tražila da Tanja Šuković bude kažnjena zato što su je napala crkvena lica u jedno manastiru onda nas više ništa i ne čudi”, zaključio je u reagovanju Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
02.02.2023-17:12 17:12

…ako gradjani ne vide što rade “oslobodioci”svi redom -bice kasno kad budu “spasioce”sve redom mijenjali i dovodili autenticne iz “bratske”iz Ljiga ,Surdulice ,Prokuplja —nista nije nemoguce…nebi bilo ka’-1918 ali bilo bi sigurno pogubno ne samo za cg-ce nego za sve stanovnike u CG…
Izdajnici -ubrzajte sve ,nijeste vi zaslužili sa takvim epitetom ni bolje…nijeste nista naučili od predaka svojih…ni ponosni nijeste na ISTO kao i preci vaši ,poprimili ste tudje podanistvo a ne slobodarski ponos i cast…