Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: Ponoćni dolasci na mig još jedna bruka i sramota Vlade i poniženje za sve građane

Jeftina trgovina oko Temeljnog ugovora i izbora novog mitropolita je naravno pozadina ovog svojevrsnog pozorišta koje se odvija od strane različitih aktera tzv. srpskog sveta, rekao je Vujović

Sinoćnji iznenadni let premijera za Beograd samo je još jedna ilustracija tužne, inferiorne i nedostojanstvene pozicije u kojoj se Crna Gora našla nakon izbora 30. avgusta, kazao je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.

“Ništa ne može biti čudno ako znamo da je samo formiranje Vlade plod sinhronog djelovanja vlasti u Beogradu i Srpske pravoslavne crkve a da je konačnu riječ o njoj kao i ključna kadrovska rješenja dala SPC.

Jeftina trgovina oko Temeljnog ugovora i izbora novog mitropolita je naravno pozadina ovog svojevrsnog pozorišta koje se odvija od strane različitih aktera tzv. srpskog sveta. Ništa tu nema ni sveto, niti religijsko, već vrlo zemaljsko, opipljivo i materijalno i to svi građani treba da znaju”, rekao je Vujović.

Posebno bi to, kako kaže, trebalo da znaju vjerujući građani čiju iskrenu vjeru i religijske nazore, prema njegovim riječima, gotovo svakodnevno zloupotrebljavaju oni koji su crkvu odavno zloupotrijebili i “od nje napravili dominantno političko-ideološku organizaciju sa najčešće nazadnim i retrogradnim pogledima na društvo i procese u njemu.”

“Građani Crne Gore o Temeljnom ugovoru naravno ne znaju ništa, jer njega pišu u centrali SPC a Crnu Goru, zamislite toga apsurda u tom procesu zastupa ministar Leposavić, koji je postao ministar pravde tako što ga je na tu poziciju postavila SPC. I ugovor u krajnjem treba da potpiše premijer Krivokapić kojega je takođe na premijersko mjesto i u politiku uvela SPC”, rekao je generalni sekretar SDP-a.

Dakle, ističe Vujović, potpisuju ugovor sa samima sobom, a države Crne Gore i njenih interesa tu naravno nema.

“Kao što će naravno mitropolita na Cetinju da postavi Beograd, tj. vrh SPC, tj. Vučić iako to nikada u istoriji nije bilo da na stolici SV. Petra Cetinjskog stoluje neko koga je izabrao bilo ko drugi sem crnogorskog naroda.

Sve u svemu obijanje tuđih pragova i ponoćni dolasci na mig adresa van Crne Gore, konspirativni susreti i dogovri o kojima niko u Crnoj Gori ne zna ništa, još jedna su bruka i sramota ove Vlade i poniženje za sve građane Crne Gore”, zaključuje Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve