Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: Parlament sačuvao obraz

Krajnje je vrijeme da oni koji su bili u zabludi da sa desničarskim i kleronacionalističkim snagama mogu da mijenjaju Crnu Goru nabolje , od tih zabluda odustanu, poručuje Vujović

Parlament je usvajanjem Rezolucije o Srebrenici i smjenom ministra negatora genocida sačuvao obraz evropske i građanske Crne Gore. Time je pokazano da i pored pokušaja da se točak istorije vrati unazad, a Crna Gora prikaže kao država koja ne poštuje vrijednosti na kojima je utemeljen sav civilizovani svijet, postoji jasna većina koja državu može držati na evropskom i građanskom kolosjeku, poručio je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.

“Naravno mora se primijetiti i činjenica da je bilo samo do ovakve vlasti, ne bi bilo ni Rezolucije o Srebrenici, a ministar negator genocida bi i dalje ostao na toj poziciji na trajnu blamažu Crne Gore.

To na najbolji način pokazuje neodrživost koncepta ovakve vlasti u kojoj gotovo dvije trećine čine one snage koje se protive ključnim vrijednostima savremene Crne Gore i koje umjesto građanskog koncepta nameću jednovjersku i jednonacionalnu paradigmu, a umjesto EU nam nude provincijalno utapanje u fantomski “srpski svet””, rekao je Vujović.

Zato je, kako kaže, svaki dan koji Crna Gora izgubi s ovakvim konceptom vlasti ogromna šteta za državu na političkom, vrjednosnom, ekonomsko-socijalnom i međunarodnom planu.

“Krajnje je vrijeme da oni koji su bili u zabludi da sa desničarskim i kleronacionalističkim snagama mogu da mijenjaju Crnu Goru nabolje , od tih zabluda odustanu, a da se neophodne promjene u državi i društvu krenu sprovoditi bez balasta politike devedesetih kojom se upravlja iz Beograda”, poručio je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve