Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović o rekonstrukciji Vlade: Jedan loš model se pokušava riješiti gorim

Povjerenje u rad Vlade nikad nije bilo niže, nema istraživanja koje pokazuje da su građani zadovoljni radom ove Vlade, ističe Zeković

Socijaldemokratska partija (SDP) predložila je rezoluciju o stabilizaciji političkih prilika i postizanju evropskog konsenzusa kojom se, kako je obrazloženo, doprinosi prevazilaženju podjela i pronalaženje zajedničkih ustavnih, evropskih i demokratskih rješenja.

Kako je na pres konferenciji saopštio Bojan Zeković rezoluciju su juče predali Skupštini.

“SDP je tri puta ukazivala na potrebu otvaranja dijaloga. Konjević se pisano obraćao tražeći da se otvori dijalog. Juče smo predali rezoluciju koja ima za cilj da duboku političku krizu vratimo u insticucionalne okvire i nađemo rješenje. Vlada je loša da imamo priznanje od samog premijera da je treba mijenjati. Imamo snažan pad investicija, rast cijena…unutar vlasti ne postoji svijest otvaranja dijaloga”, kaže Zeković.

Posljednji događaji, kako kaže, pokazuju da je taj dijalog potrebno otvoriti i zbog toga treći put na njemu insistiraju.

“Kako bi izašli iz ove krize, dogovorili izbor nosilaca funkcija, odblokirali rad parlamenta… Uslov za dijalog što se nas tiče ne postoji. Neophodno je razgovarati sa opozicijom”, dodaje Zeković.

On kaže i da nakon godinu lošeg iskustva ne može se naći nijedna afirmativna izjava o radu Vlade.

“Čak i premijer misli da je treba rekonstruisati. Povjerenje u rad Vlade nikad nije bilo niže, nema istraživanja koje pokazuje da su građani zadovoljni radom ove Vlade”, ističe Zeković.

Ivan Vujović pojašnjava da svi zvaničnici EU pozivaju na široki međupartijski dijalog.

“Prošlo je godinu tog dijaloga nema, nažalost među konstituentima vlasti vlada jedna prizemna politička trgovina. Jedan model koji je loš žele da zamijene još gorim. Naša ponuda je široka, mi primjerom pokazujemo da imamo isti pristup i kada smo bili na vlasti i kada smo opozicija”, kaže Vujović.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve