Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: Negiranje genocida u Srebrenici sraman čin

Prema njegovim riječima, omakne se predstavncima vlasti sve češće u posljednje vrijeme iskrenost u protežiranju velikodržavno-nacionalističkog koncepta čime se najbolje demaskiraju sva prozirna blefiranja i evropska šminkanja reciklirane politike iz 90-ih godina prošlog vijeka

Negiranje genocida u Srebrenici od strane ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Leposavića, koji je utvrđen od relevantnih međunarodno-sudskih instanci i prihvaćen kao takav od čitavog civilizovanog svijeta, sraman je čin koji na još jednom primjeru ogoljuje pravu prirodu ove vlasti, saopštio je generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP), Ivan Vujović.

“Jedan u nizu dokaza prave orijentacije ove vlasti, vjerovatno do sada najbrutalniji jer relativizuje zločin nad preko 8000 nedužnih srebreničkih žrtava, samo pokazuje da je ova vlast u vrednosnom smislu nastavljač i protagonista ratne politike koju je osudio sav civilizovani svijet”, rekao je Vujović.

Prema njegovim riječima, omakne se predstavncima vlasti sve češće u posljednje vrijeme iskrenost u protežiranju velikodržavno-nacionalističkog koncepta čime se najbolje demaskiraju sva prozirna blefiranja i evropska šminkanja reciklirane politike iz 90-ih godina prošlog vijeka.

“Leposavić i njegovi mentori iz srpskog sveta, kojima su očito uzori ratni zločinci koje su na kraju i sakrivali od ruke pravde, moraju znati da građanska Crna Gora neće dozvoliti reinkarnaciju retorike i politike koja je zapalila čitav region i na kraju, u svom finalu, dovela do genocida u Srebrenici, najvećeg zločina poslije 2. svjetskog rata”, navodi generalni sekretar SDP-a.

To neka znaju Leposavić i družina, kazao je Vujović i dodaje, ali još više i naši građanski alhemičari koji od takvih pokušavaju da naprave progresivne snage koje nas vode u svijetlu budućnost i demokratiju.

“Vjerovatno je i ovdje u pitanju samo sitan, nebitan propust, kako nas to zna anestezirati potpredsjednik Vlade objašnjavajući skandale koje njegova Vlada gotovo dnevno proizvodi. Neka vide građani i na ovom primjeru do čega se dolazi kada se sa kleronacionalizmom žele sprovoditi političke promjene. Da li ima iko danas u Crnoj Gori ko ne vidi da je ovo, umjesto puta u demokratiju, ustvari put u mrak nacionalizma i velikodržavlja čiji je Leposavić samo jedan od advokata”, zaključio je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve