Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vujović: Ministar Leposavić promoter interesa SPC

Vujović smatra i da će biti veoma zanimljivo i vidjeti kako će se povodom ovakvog Zakona odnijeti pojedini poslanici i partije u Skupštini.

Pripremljene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti pisane su u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i po političko-ideološkoj narudžbi iz ove organizacije, a ministar pravde Vlastimir Leposavić, kao dojučerašnji uposlenik kod SPC, samo je glasnogovornik i promoter njenih stavova i interesa, ocijenio je član predsjedništva SDP-a Ivan Vujović.

On smatra da to nije čudno kada znamo da je nova parlamentarna većina ustanovljena na talasu političkog djelovanja SPC, te da je i nova Vlada kreirana na sastancima održavanim u vjerskim objektima, a premijer Zdravko Krivokapić direktno postavljen iz te vjerske organizacije.

”Danas je svakome više nego jasno da se brže bolje sklepanim izmjenama ovoga Zakona izlazi u susret političkim željama SPC i beogradskim velikodržavnim krugovima. Njima se ne samo poklanja crkvi druge države crnogorsko sakralno-kulturno nasljeđe, već i očigledno pokušava falsifikovati crnogorska istorija i zatrijeti trag da je ikada postojala autokefalna Crnogorska crkva. Ništa drugo ne možemo ni očekivati od institucije, kreatora ovoga Zakona, čiji je jedini smisao postojanja za ove tri decenije asimilacija i negiranje Crnogoraca, a time i države Crne Gore”, ocijenio je Vujović.

Oko ovih izmjena, kako je ukazao, niti ima bilo kakve javne rasprave, niti je konsultovana Venecijanska komisija, niti javnost ima ikakvih zvaničnih saznanja sem jučerašnje najave ministra koji samo treba da izvrši zadatak zbog kojega je i postavljen u Vladu.

Vujović smatra i da će biti veoma zanimljivo i vidjeti kako će se povodom ovakvog Zakona odnijeti pojedini poslanici i partije u Skupštini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
12.12.2020-16:28 16:28

Znate gospodine Vujovicu ovu parapogan Leposavica je “doveo na uzicu”kao kera u Vladu Rukoljub-Podoljub Krivokapic po naredjenju cetnickog popa Joanikija pogani od pogani jer iz njegove kuce Micovica ni kokoska na valja,a kamo li pop oskopic,tako da nam je sve “jasno”.