Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: I dalje imamo snage koje se nijesu odrekle politike u čije ime se uništavao Dubrovnik

''Ovaj sraman pohod na naše susjede je najbolje svjedočanstvo jednog zlog vremena, jedne nakaradne i destruktivne politike koja je Crnu Goru a i čitavi region uvela u spiralu mržnje i zločina, čije posljedice i danas nažalost osjećamo'', navodi Vujović

Danas se obilježava 30 godina agresije na Dubrovnik u kojoj je izgubljeno 165 mladih crnogorskih života i uzeto stotine hrvatskih – operacije koja će tamnim slovima biti obilježena u crnogorskoj istoriji, kazao je Ivan Vujović, generalni sekretar Socijaldemokratske partije SDP.

“Ovaj sraman pohod na naše susjede je najbolje svjedočanstvo jednog zlog vremena, jedne nakaradne i destruktivne politike koja je Crnu Goru a i čitavi region uvela u spiralu mržnje i zločina, čije posljedice i danas nažalost osjećamo”, navodi Vujović.

Ono što je posebno porazno je, ističe, činjenica da danas, tri decenije nakon ove sramotne vojne avanture i svega što je slijedilo nakon toga, imamo na sceni, u Crnoj Gori i mnogim mjestima u regionu, nikada vitalnije političke snage koje se još uvijek nijesu odrekle politike u čije ime se uništavao Dubrovnik.

“A ono što je još poraznije od toga je činjenica da nam se takve snage nameću kao demokratski izbor i alternativa u vođenju i demokratizaciji društva i države”, kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori nažalost nikada do kraja nije zaživio proces istinskog suočavanja sa ratnom prošlošću.

“Za šta najveću odgovornost snosi DPS upravo zbog njihove tadašnje politike. To je jedan od glavnih razloga zbog čega nazadne i snage velikosrpskog nacionalizma danas, istom retorikom kao i 90-ih, djeluju na javnoj sceni i pretenduju da vode crnogorsko društvo u “bolju budućnost”, navodi Vujović.

SDP je ponosan što je, uz LSCG i ostale antiratne snage, tada bio na pravoj strani istorije čuvajući luču za novo vrijeme nezavisne i evropske Crne Gore, koje je, sigurni su, samo na trenutak prekinuto revizionističkom politikom i djelovanjem aktuelne vlasti..

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve