Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: EU neće tolerisati nametanje rješenja o Tužilačkom savjetu

EU tim stavom jasno markira i kritikuje sve one političke aktere nove vlasti koji bi htjeli da u brzopoteznoj proceduri, lišenoj stvarnog dijaloga, imenuje članove Tužilačkog savjeta, rekao je Vujović

Izjava portparolke Evropske komisije Ane Pisonero o potrebi široke podrške imenovanju članova Tužilačkog savjeta potvrda je ispravnosti stava Socijaldemokratske partije (SDP), kojim u kontinuitetu uporno pozivamo vlast da se okrene dijalogu i dogovoru, umjesto nametanju jednostranih rješenja u oblasti pravosuđa, saopštio je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.

EU tim stavom, kako je kazao, jasno markira i kritikuje sve one političke aktere nove vlasti koji bi htjeli da u brzopoteznoj proceduri, lišenoj stvarnog dijaloga, imenuje članove Tužilačkog savjeta.

“Ocjena naših evropskih partnera je i snažna poruka dijelu vlasti, predvođenom DF i URA, da se antievropsko i jednostrano ponašanje i nametanje rješenja neće tolerisati i da bi nastavak takve prakse i definitivno zaustavio naš put ka EU”, naveo je Vujović.

Zbog toga, kako je kazao, odluku predsjednika Skupštine da ne podlegne ucjenama koalicionih partnera i tako spriječi zbrzavanje ovog procesa svakako treba pozdraviti, budući da se time daje prostor za široki konsenzus koji je, prije svega, ljekovit za unutrašnju stabilnost i uspostavljanje minimuma povjerenja.

SDP je, kaže Vujović, uvijek bila na stanovištu da je neophodno težiti dijalogu i dogovoru, posebno kada je riječ o ključnim pitanjima naših EU integracija.

“Svi oni koji žele da pravno-političkim nasiljem i kojekakvim kvazirevolucionarnim metodama rješavaju otvorene i naslijeđene probleme moraju biti svjesni da ovo društvo guraju u još veće probleme i dodatno udaljavaju od našeg EU cilja. Zato je Crnoj Gori potrebna jasna proevropska i reformska vlast i administracija, lišena nacionalističko – antizapadnog pristupa, kao i jeftinog i infantilnog samoreklamerstva kojem dnevno svjedočimo”, naveo je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vujović: EU neće tolerisati nametanje rješenja o Tužilačkom savjetu – CG Vijesti
04.08.2021-14:40 14:40

[…] Aktuelno […]