“Na ovom pitanju smo čak imali nesaglasje među samim članovima Odbora za antikorupciju iz DPS. Eto, dočekali smo i to da DPS ne govori jednim glasom što pokazuje da je i ponekome u njihovim redovima pomalo neprijatno zbog očigledne opstrukcije”, dodaje on.

Visitors EUVP

Vujović tvrdi da je poruka vlasti jasna – neće se nikome dozvoliti da kroz učešće u institucijama osporava “fantastične rezultate” i remeti harmoniju borbe protiv korupcije koju, prema njegovim riječima, inače vide samo u DPS-u, a i tamo sve manje  s obzirom na ovaj poslednji slučaj oko Savjeta ASK-a.

“Mora se priznati da se vlast svojski trudi na svakom primjeru da opravda preciznu EU dijagnozu o zarobljenoj državi i institucijama. Više se ne dozvoljava ni rijetko prisustvo kritičara vlasti u  pojedinim tijelima koji, izuzev javne riječi, ni do sada nijesu imali previše mogućnost da utiču na donošenje odluka. Nimalo ih ne dotiču kritike sa partnerskh adresa, koje su sve manje diplomatske a sve više otvorene i nedvosmislene upravo zbog takvog ponašanja”, navodi on.

Zbog svega toga, Vujović dodaje, stagniramo u procesu integracija i zato smo na putu da izgubimo i toliko puta izvikanu formalnu lidersku poziciju najboljeg medju najgorima u Evropi.

“Crnoj Gori je i juče zaključcima Savjeta EU poručeno da nema kretanja naprijed ukoliko se nastavi sa gaženjem osnovnih evopskih vrijednosti, posebno u dijelu slobode izražavanja i borbi protiv korupcije, po čemu čak i u regionu postajemo prepoznatljivi. Prevedeno na običan jezik – sa ovakvom vlašću i ovakvim njenim antievropskim i antireformskim ponašanjem nećemo nikada dostići evopske standarde niti ući u EU”, zaključuje on.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve