Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: Apel Dačića potvrđuje da je SPC u Crnoj Gori institucija države Srbije

Kako je istakao, Vučić i Dačić očigledno nijesu iskoračili iz devedesetih prošlog vijeka kada su, kako kaže, “bili obični pioni u rukama zločinačke politike koja je uništila bivšu Jugoslaviju a sopstveni srpski narod dovela na sami rub propasti”.

Apel Ivice Dačiča, predsjednika Skupštine Srbije, da Joanikije riješi krizu vlasti u Crnoj Gori samo potvrđuje da je SPC u Crnoj Gori institucija države Srbije kao i to da se Srbija i njen državni vrh drsko miješaju u unutrašnje stvari suverene Crne Gore, saopštio je Generalni sekretar SDP Ivan Vujović.

Kako je istakao, Vučić i Dačić očigledno nijesu iskoračili iz devedesetih prošlog vijeka kada su, kako kaže, “bili obični pioni u rukama zločinačke politike koja je uništila bivšu Jugoslaviju a sopstveni srpski narod dovela na sami rub propasti”.

“Oni i dalje sanjaju o srpskim svjetovima, i dalje misle da mogu na daljinski upravljač iz Beograda da disciplinuju Crnu Goru i rješavaju pitanja njene vlasti i unutrašnjih odnosa. Vučić i Dačić misle da im je ovo 1991. ili 1999. kada su namjeravali da huškajući izvana po Crnoj Gori ruše njen građanski mir i stabilnost”, ocjenjuje Vujović.

Vujović ističe da izjava Dačića predstavlja još jednu kampanju koja se godinama unazad vodi protiv Crne Gore.

“Radikalsko – SPS bratija poznata po svemu najgorem, čija politika je proizvela zločine i genocide, morala bi bolje da poznaje Crnu Goru i da bude svjesna da je ovo država koja traje milenijum te da je ne mogu srušiti razni beogradski pajaci koji ovih dana orkestriraju bestidnu kampanju protiv Crne Gore”, poručuje Vujović.

Vujović sugeriše da osuda genocida u Srebrenici teško pada jer je zapravo osuda njihove radikalsko-SPS politike

“Znamo da im je teško kada Crna Gora osudi genocid u Srebrenici jer je to osuda njihove – radikalsko-SPS politike. Neka se ne pokrivaju srpskim narodom i neka ne podmeću bestidno. Tužno je i žalosno ko danas govori u ime jednog velikog srpskog naroda koji je dao velikane poput Tesle, Pupina, Dositeja.. Da to bude danas jedan Dačić ili Vulin, ili njima slični”, dodaje Vujović.

Pozvao je na smirivanje tenzija, te poručio da će Crna Gora uvijek biti kamen spoticanja za anticrnogorsku politiku.

“Zato im poručujemo da smanje doživljaj i da ne misle da mogu da pale vatre po Crnoj Gori, jer će kao i vazda slomiti zube. I neka ne svojataju crnogorske Srbe jer su oni naša braća, rođaci i prijatelji, koji su kao i svi građani ove zemlje svoji na svome u Crnoj Gori”, zaključuje Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve