Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vujović: Ako zaživi, nova vlada će biti prosrpska i proruska pod kontrolom Vučića

Vujović naglašava da bi ipak trebalo biti oprezan i vidjeti da li će doći do formiranja vlade, s obzirom da se sa tim nije uspjelo ni nakon posljednjih izbora

Današnjim potpisom, predstavnici Abazovića i Demokrata ulaze u otvorenu konfrontaciju sa zapadnim partnerima, koji su jasno poručili da vladu u kojoj je Demokratski front (DF) neće smatrati partnerskom, poručio je politički analitičar i predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring Zlatko Vujović, nakon današnjeg dogovora o novoj – staroj parlamentarnoj većini.

On je ocijenio da je postizanje dogovora između nekadašnjih koalicionih partnera iznenađenje za crnogorsku javnost i da će, u slučaju da zaživi, nova većina biti “prosrpska i proruska vlada koju će kontrolisati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić”.

Vujović naglašava da bi ipak trebalo biti oprezan i vidjeti da li će doći do formiranja vlade, “s obzirom da se sa tim nije uspjelo ni nakon posljednjih izbora”.

“Potpisom predstavnika Dritana Abazovića i predstavnika Demokrata na današnji sporazum, oni ulaze u otvorenu konfrontaciju sa Zapadnim partnerima, koji su jasno poručili da vladu u kojoj je DF neće smatrati partnerskom”, kazao je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve