Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vučurović: Picula zalutao na funkciju izvjestioca EP, očekivana politika netrpeljivosti prema Srbima i SPC

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula, zalutao je na tu funkciju, jer on pokazuje netrpeljivost prema više od pola građana naše zemlje, a snažno podržava poraženu politiku Mila Đukanovića. Nema čuđenja, ništa dobro Crnoj Gori, srpskom narodu i Srbiji ne misli Picula, saopštio je poslanik DF-a Jovan Vučurović reagujući na izjavu Picule da zloupotreba vjerskih manifestacija ne priliči ozbiljnim EU kandidatima.

Prema njegovim riječima, on je tipični predstavnik hrvatske politike, pa je samim tim i očekivano da se “na meti njegovih fantazija i neistina nađu Srbi, Srbija, SPC”.

“To je nešto toliko puta viđeno, a ni vješti Picula nije dugo mogao da krije svoje pravo lice, a ta lica iz Hrvatske su dobro poznata srpskom narodu. To što se ogrnuo plaštom izvjestioca EP u jednu ruku govori i o EP i institucijama EU, a sa druge strane samo pokazuje ono što je nama poznato – kada su u pitanju srpski narod i Srbija, u Hrvatskoj nije bitno sa kojeg političkog pola neko dolazi, svi su nepogrešivo na istoj, antisrpskoj strani, a u poslednjih sto godina se pokazalo šta je u temeljima te politike. Sigurno nisu demokratija, ljudska prava, antifašizam, već sve suprotno od toga”, pojasnio je Vučurović.

On smatra da Picula ne može više obavljati funkciju izvjestioca Evropskog parlamenta za Crne Goru.

“Onaj u Crnoj Gori ko je vezan za tradiciju i pretke sigurno ne može pronaći saveznike i prijatelje među političkim ekstremima u Zagrebu, ali može onaj ko je vezan za ideologiju Sekule Drljevića.

Zato Picula, Milanović, Prkačin i slični svoje favorite traže u sledbenicima ideologije ustaše Drljevića, koja je ubjedljivo manjinska u Crnoj Goru. To je svakako njihovo pravo, ali nakon takvog otvorenog svrstavanja može se zaključiti da Picula više ne može obavljati funkciju izvjestioca Evropskog parlamenta za Crnu Goru”, zaključio je Vučurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
triipoevra
13.09.2021-20:28 20:28

Zalutao si ti davno Splacino Cetnicka i ne mijesaj SRBE I CETNIKE! razlika izmdju TEBE I GOSP CANKA JE KA DAN I NOC olosu cetnicki!

Okaš
13.09.2021-20:35 20:35

Pa pa Evropo.

borko
13.09.2021-20:51 20:51

Da li je moguće da ova spodoba sastavi ovoliki text bez obzira na njegovu sadržinu…

Naroz
13.09.2021-21:02 21:02

Dobro je Jole da ti nisi zalutao na mjesto predsjednika Odbora za ljudska prava… ti si pravi čovjek za to mjesto, nema većeg demokrate i borca za ljudska prava od tebe… Nesoju četnički.