Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučurović: Napadi Boškovića na DF pokazuju da smo na pravom putu

Reagovanje na izjavu još uvijek aktuelnog ministra odbrane, koji smatra da je građanska, evropska i antifašistička Crna Gora opet uvučena u balkansko blato nacionalizma i velikodržavnih projekata

Predrag Bošković ne može dostojanstveno ni da ode sa funkcije, kao što nije dostojanstveno ni vodio Ministarstvo odbrane, nego se svim silama trudio da ponizi vojsku, urniše njene junačke tradicije i pretvori u instrument politike jedne partije i ekstremističke ideologije, saopštio je danas poslanik DF-a Jovan Vučurović.

Jovan Vučurović

Boškovićeve oproštajne izjave samo potvrđuju da će period kada je on predvodio ministarstvo odbrane biti zapamćen kao sramna stranica u istoriji Crne Gore, navodi Vučurović u reagovanju na izjavu još uvijek aktuelnog ministra, koji smatra da je građanska, evropska i antifašistička Crna Gora opet uvučena u balkansko blato nacionalizma i velikodržavnih projekata.

“Ono što mu je svakako konstanta je mržnja prema DF, koji je u kontinuitetu razobličavao njegove izdajničke poteze, pa se zato snažno zalaže i daje predloge da naša koalicija ne bude zastupljena u novoj vladi. Napadi Boškovića na DF jasan su signal da on odlično zna ko je dominantno oborio režim DPS-a. I pored jeftinog pokušaja da nam se osveti, njegov napad na naš politički savez nam govori da smo na pravom putu i pravoj strani istorije. To bi bilo važno da shvate i oni kojima Bošković definiše odnos prema DF-u. Jer, moglo se i prethodnih dana čuti nesto slično i od nekih neodgovornih pojedinaca koji imaju ambiciju da čine novu vlast”, navodi Vučurović.

Zato je važno da, ističe Vučurović, “oni shvate da smo pobijedili na izborima i da kadrovska rešenja koja priželjkuje Bošković i njegova stranka za nas ne važe”.

“Kako god bilo da bilo, lično ću, i u Parlamentu i u Stranci, zastupati stav da oni koji su najsnažnije doprinijeli obaranju režima nemaju pravo da odstupe i ispune želje i zahtjeve Boškovića i DPS. Naši politički prvaci su dužni da preuzmu odgovornost i vode Crnu Goru, shodno rezultatima izbora, odnosno snažnoj podršci građana. A što se tiče Boškovića, često sam puta isticao da smo zaista pod DPS-om pali na najniže grane kada smo, posle Janka Vukotića ili Mitra Martinovića spali na to da nam ministar vojni bude Predrag Bošković”, zaključuje Vučurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve