Iako je ministarstvo odbrane više puta negiralo da su planirali da Sinjavinu predaju NATO-u, danas su to ipak priznali, tvrdi poslanik DF-a Jovan Vučurović.

Jovan Vučurović

Kako navodi, u reagovanju na stavove Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu, ministarstvo odbrane je saopštilo da je ministar odbrane Letonije Artis Pabriks izjavio da poziva naše vojnike da vježbaju na njihovim poligonima, uz nadu da će i njihovi moći da vježbaju na našim, govoreći upravo o Sinjajevini, jer je o istom bilo riječi u bilateralnim razgovorima, čemu je ministar Pabriks dao punu podršku.

“Dakle, više nema sumnje, Vlada Crne Gore se, kao što smo i tvrdili i kao što se pribojavao najveći procenat građana, priprema da ustupi ovaj prelijepi dio Crne Gore NATO savezu, za vojnu bazu, za obuku vojske raznih NATO država, između ostalog i Letonije kao što se vidi u saopštenju ministarstva odbrane, a kako su krenuli ne bi bilo čudno da ovo područje ustupe i za odlaganje nuklearnog otpada. Laži i manipulacije su odavno obilježile djelovanje ministra Boškovića i njegovog ministarstva, koje se svojski potrudilo da uruši ugled vojske, da je odvoji od junačke tradicije CG i naših predaka, pa i ova podvala ne iznenađuje bilo koga ko prati njihove aktivnosti. I dok je trajala besomučna i stupidna kampanja za ulazak CG u NATO, koje je odrađeno na silu, bez referenduma i protiv volje građana, upozoravali smo da je NATO ,,bacio oko” na određene lokacije u CG i da će im izdaji sklon marionetski režim izaći u susret bez pogovora, što se upravo događa. Građani su dužni da brane i Sinjavinu i Crnu Goru od ovakvih poteza režima, koji znače izdaju i prodaju zemlje, kao i uništavanje njenih prirodnih bogatstava. Sinjavina ne smije da postane poligon za zločine”, poručio je Vučurović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve