Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučurović: DF će tužiti Vladimira Bilčika

Parlamentarna većina će, kako je kazao, dogovoriti i formirati novu vladu, tu nema sumnje

Demokratski front će tužiti evropskog poslanika Vladimira Bilčika, predsjedavajućeg Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, zbog neistina koje je saopštio na račun te partije, kazao je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

Kako je izjavio, pojedini, poput Bilčika, koji su potpuno nebitni političari u svojoj državi, imaju želju da odličuju u Crnoj Gori, i to pretežno u korist Mila Đukanovića.

“Bilčik podržava Đukanovića iz konkretnih razloga i to čitava javnost vidi. Inače, DF će tužiti Bilčika zbog neistina koje je saopštio na račun DF, pa će na sudu imati priliku da objašnjava svoje laži”, ističe Vučurović za Portal RTCG.

Parlamentarna većina će, kako je kazao, dogovoriti i formirati novu vladu, tu nema sumnje.

“Proteklih mjeseci je to jedinstvo dokazano više puta, pa će se pokazati i na ovom najvažnijem zadatku. Što se tiče zapadnih partnera, neki od njih ne pokazuju diplomatske manire i žele da se otvoreno miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore, da sastavljaju vlade i arbitriraju u mnogim drugim slučajevima, što je neprimjereno”, kazao je Vučurović.

On je istakao da je njihova preporuka da se tako ponašaju u zemljama odakle su došli ili da se uspostave korektni odnosi međusobnog uvažavanja, što je preduslov za saradnju.

“Mi smo izašli na izbore i sa našim koalicionim partnerima osvojili dovoljan broj mandata da vodimo Crnu Goru. Tako je u svakoj državi Evrope, pa će tako biti i u Crnoj Gori, koja je decenijama bila pod diktaturom i kriminalnim režimom i niko je, nakon svega, neće zaustaviti da dobije vladu koja je odraz izborne volje. Siguran sam da zapadni partneri neće dovoditi u pitanje osnovne postulate demokratije i da će kvalitetno saradivati sa novom vladom”, poručio je Vučurović.

Naveo je i da su prethodne dvije vlade sastavljane pod pritiskom međunarodnog faktora, pa se to nije pokazalo kao dobar potez.

Kako ističe Vučurović, odnosi unutar parlamentarne većine su dobri i razgovara se o mnogim zajedničkim aktivnostima.

“Nema sumnje da se ovi procesi moraju ubrzati, jer će pred novom vladom biti brojni zadaci i dužni smo da riješimo brojne probleme koji opterećuju državu i građane”, rekao je Vučurović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
26.12.2022-15:29 15:29

EU je za evropljane i demokrate kao sto je DPS..SD-Liberali 21 maj..SPD i manjina..bosnjacka i albanska partija..ostali su teroristi i antidrzavnici!

RIR
26.12.2022-16:15 16:15

…JOLE I JOKO su “koma “
ovaj četnik sa NK Sveučilišta, na kojem ne nauci ništa ljudsko i ne proširi vidike no ih suži
sa DF —tužice Komesara za EU !? -da nije tužno bilo bi presmijesno…
a Joko i o Joku ne treba”trositi kalorije “…

Skoljka
27.12.2022-02:47 02:47

Da ce tuzit ,a kome ? ZP ruska djuma , e vusurevicu neces utec neces !

Krsto
26.01.2023-07:26 07:26

Tuzite Bilcika upravi vodovoda i kanalizacije grada Beograda…