Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vučurović: Bečić zaslužuje da bude smijenjen zbog podrške Katniću i nezakazivanja sjednice

Godinama smo se borili da se u CG promijeni režim, i kada je došlo vrijeme njegove demontaže, pojave se političke strukture koje sprečavaju glavnu reformu- reformu u tužilaštvu, a kojima su puna usta bila priče o reformama

Poslanik Demokratskog fronta, Jovan Jole Vučurović reagovao je povodom nezakazivanja sjedince Skupštine Crne Gore radi glasanja novog Tužilačkog savjeta. Klubu Demokratske Crne Gore ne odgovara kandidat dr Nikola Bulatović, jer kako navode, smatraju da je kandidat Demokratskog fronta.

Saopštenje Jola Vučurovića prenosimo integralno:

Vrlo je prosto- onaj koji se protivi izglasavanju novog tužilačkog savjeta, taj podržava kriminal, Mila Đukanovića i Milivoja Katnića. Ovdje mislim i na političke strukture i na pojedine ambasadore koji su se proteklih dana otvoreno miješali u unutrašnje stvari CG i bili glasni u odbrani korumpiranog tužilaštva.

Podsjetimo, aktuelno tužilaštvo je bilo prepoznato i od DF, i od Demokrata, i od Ure kao partijska institucija koja štiti režim Mila Đukanovića i njegove kriminalce i tajkune, tako da javnost treba da sudi o tome zašto se sprečavaju promjene nakon kojih bi tek mogli da pričamo o tome da smo na putu slobode i demokratije.

Godinama smo se borili da se u CG promijeni režim, i kada je došlo vrijeme njegove demontaže, pojave se političke strukture koje sprečavaju glavnu reformu- reformu u tužilaštvu, a kojima su puna usta bila priče o reformama.

Ne znamo koji su pravi motivi da Demokrate budu protiv svih koji žele da se izglasa novi Tužilački savjet, ali ponavljamo da tim činom spašavaju od smjene Milivoja Katnića i sve one zbog kojih je tužilaštvo decenijama označeno kao partijska institucija koja je pod direktnom kontrolom Mila Đukanovića. Da li neko u rukovodstvu Demokrata ima strah od Katnića i njegove fioke i da li je ucijenjen, manje je bitno u poređenju sa štetom koja je napravljena, jer građani sigurno nisu očekivali da skoro godinu dana nakon izbora na čelna mjesta u tužilaštvu i sudstvu imamo poznate sluge DPS. Uglavnom, razlozi koje Demokrate pominju kao motiv da ne glasaju su smiješni i samo su izgovor, jer Bečiću nije valjao Nikola Bulatović, jedan od najboljih advokata u CG, a valja mu jedan Milivoje Katnić.

Naravno, DF će znati da odgovori na ovu klasičnu opstrukciju za koju najveću odgovornost snosi prvenstveno Aleksa Bečić. Zbog kršenja poslovnika i nezakazivanja sjednice skupštine, i pored potpisa 27 poslanika, kao i zbog toga što je sačuvao Milivoja Katnića na vrhu tužilaštva, Aleksa Bečić je zaslužio da bude smijenjen.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vučurović: Bečić zaslužuje da bude smijenjen zbog podrške Katniću i nezakazivanja sjednice – CG Vijesti
31.07.2021-14:33 14:33

[…] Aktuelno […]

Tetejac
31.07.2021-19:25 19:25

Budalo idi da se lijecis od nacionalizma cetnickog ka da ne znamo koga si velicao i herojima ih nazivao (CETNIKE- DRAZU-KARADZICA-MLADICA- DJURISICA)sta si sve radio u SKUPSTINI!