Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučinović: Vjerske zajedince moraju imati jednaka prava

Vučinović je ukazala i na značaj SAD-a koje svojom odgovornom i partnerskom politikom daju snažan doprinos i podršku Crnoj Gori kroz članstvo u NATO, ali i u procesu priključenja EU

Sve vjerske zajedince u Crnoj Gori moraju imati izjednačena prava, svojstveno svim uređenim demokratijama, izjavila je ministarka Marija Vučinović tokom susreta sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke.

foto gov.me

Kako je saopšteno iz kabineta ministarke bez portfelja, Vučinović i Rajnke razgovarale su o aktuelnim društveno-političkim temama u zemlji, o ostvarenim rezultatima i ispunjavanju daljih obaveza Crne Gore na putu ka EU, kao i o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti i aktuelnim protestima u organizaciji Srpske pravoslavne crkve.

“Svakako da u demokratskoj državi Crnoj Gori, svaki građanin ili grupa građana imaju legitimno pravo da svoje nezadovoljstvo izraze protestom, ali na način da time ne ugrožavaju ili narušavaju prava i slobode drugih građana. Poruke koje se šalju sa protesta nijesu dobar put u rješavanju problema”, naglasila je Vučinović i dodala da sva pitanja treba rješavati dijalogom u okviru instutucija sistema.

Vučinović je ukazala i na značaj SAD-a koje svojom odgovornom i partnerskom politikom daju snažan doprinos i podršku Crnoj Gori kroz članstvo u NATO, ali i u procesu priključenja EU.

Takođe, predstavila je američkoj ambasadorki aktivnosti koje sprovodi Kabinet bez portfelja.

“Rajnke je naglasila da će Kabinet kojim rukovodi ministarka Vučinović i Vlada Crne Gore imati u SAD pouzdanog partnera za podršku i saradnju. U tom pravcu sagovornice su saglasne da će dvije zemlje i ubuduće raditi na dodatnom jačanju bilateralne saradnje”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve