Anticivilizacijski čin koji nadilazi seriju onih koji su se dešavali u Crnoj Gori, poslao je jasnu poruku kojom se udara u temelje najvećih vrijednosti na kojima je sazdana naša država, stvorena na platformi očuvanja oslobodilačkih tekovina Drugog svjetskog rata i njenog prepoznatljivog antifašističkog bića, poručio je odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Draško Vučinić. 

foto DPS

“Primitivizam manifestovan rušenjem spomen ploče na Ravnom Lazu u Piperima, koji podsjeća na donošenje istorijske odluke otpora crnogorskog naroda okupatoru, prve u Evropi i simbolizuje slobodu i antifašizam, mora dobiti adekvatan odgovor države. Stoga je jako važno da se do kraja rasvijetli, ne samo počinilac koga su nadležni organi brzom reakcijom uspjeli indentifikovati, već i konspirativni naum onih koji stoje iza ovog bezumnog djela”, naveo je Vučinić.

Kako je istakao, nebulozne izjave, koje smo bili u prilici da sa nekih adresa čujemo ovih dana, kako je ovaj necivilizacijski čin smišljena akcija iza koje stoje crnogorske vlasti, kako bi pojačale pritisak prema onima koji se od obnove državnosti protive njenoj nezavisnosti, predstavlja samo kontinuitet loših namjera koje se plasiraju sa ciljem neuspjelog pokušaja kompromitacije nosećih suverenističkih subjekata.

“Savremena i građanska Crna Gora, koja danas pripada prestižnom krugu zemalja kolektivnog sistema bezbjednosti i sa odlučnošću da se što prije nađe u Evropskoj uniji, sigurno će istrajati na tom putu. Pokušaji destrukcije i zaustavljanja takvog njenog puta neće uspjeti. Zato je jasna poruka svima da antifašistička Crna Gora, a posebno mlade generacije nepokolebljivo će ostati na braniku njene nezavisnosti i dostizanja najviših evropskih demokratskih tekovina i da bilo kakav pokušaj ugrožavanja takve Crne Gore neće uspjeti”, zaključio je Vučinić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve