Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vučinić: SNP da se uključi u rad lokalnog parlamenta i bolje informiše

O zdravstvenoj zaštiti đece, dodaje, neće govoriti, jer smatraju da je krajnje vrijeme da kolege iz SNP-a koji duži niz godina brane interese svojih glasača u gradskom i državnom parlamentu, razdvoje nadležnosti državnih i lokalnih organa

Povodom saopštenja Socijalističke narodne partije, a koje se odnosi na rad gradske uprave u dijelu kreiranja i realizacije socijalne politike, funkcionisanja postojećih i uvođenja novih servisa, oglasila se Nataša Vučinić, odbornica DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

“U Glavnom gradu trenutno funkcioniše deset socijalnih servisa, od kojih su tri nova uvedena ove godine – Senior kartica, Podrška građanima koji se suočavaju sa problemom neplodnosti i Servis namijenjen đeci iz porodica korisnika MOP-a, dok je za ostale povećano izdvajanje u budžetu grada. Takođe, Glavni grad je partner u brojnim projektima koje nevladin sektor realizuje u ovoj oblasti.

Da odbornici SNP prate rad gradske uprave ili bar rad gradskog parlamenta, znali bi za šta nijesu glasali, ali se ipak našlo u budžetu Glavnog grada za 2021. godinu i to zahvaljujući ljudima koji se politikom bave ozbiljno, u interesu onih koji su ih za to delegirali”, navela je Vučinić.

Kako dodaje, za socijalne servise i razne vidove podrške ugroženim kategorijama stanovništva Glavni grad ove godine je budžetom opredijelio blizu 800.000 eura.

“A sad par riječi i o zakašnjelim savjetima opozicionih kolega: Tender za uvođenje taktilnih staza okončan je, a ugovor o izvođenju radova je potpisan krajem decembra prošle godine; U toku je postavljanje dodatnih zvučnih semafora na važnim gradskim saobraćajnicama; Autobuske karte za penzionere po sniženoj cijeni prodaju se kroz sistem elektronske karte već pola godine; Potpisan je novi ugovor za Narodnu kuhinju, čija je suština da se broj obroka može prilagoditi stvarnom stanju, pa je ove godine svako lice koje je konkurisalo za ovaj servis, a koje ispunjava uslove, dobilo besplatne obroke”, kaže Vučinić.

O zdravstvenoj zaštiti đece, dodaje, neće govoriti, jer smatraju da je krajnje vrijeme da kolege iz SNP-a koji duži niz godina brane interese svojih glasača u gradskom i državnom parlamentu, razdvoje nadležnosti državnih i lokalnih organa.

“Što se Glavnog grada tiče u njegovoj nadležnosti je Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetanjama i teškoćama u razvoju i on svoje usluge pruža potpuno besplatno.

Populizam i demagogija postali su uobičajeno sredstvo komunikacije na crnogorskoj političkoj sceni, ali bi ipak trebalo prethodno provjeriti informacije kojima se raspolaže. U tom smislu, kolegama iz SNP-a predlažemo da prisustvuju veoma korisnim sjednicama gradskog parlamenta, tu zaista ima šta da se čuje od ozbiljnih ljudi kojima su građani povjerili upravljanje Glavnim gradom”, zaključila je Vučinić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve