Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vučinić: Ostajemo dosljedni izvornim principima socijalne pravde

Ostajemo dosljedni izvornim principima socijalne pravde, jer je Radnička partija nastala i kao odgovor na postajanje lažne ljevice u takozvanim socijaldemokratskim partijama palog režima, kazao je predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić

Ostajemo dosljedni izvornim principima socijalne pravde, jer je Radnička partija nastala i kao odgovor na postajanje lažne ljevice u takozvanim socijaldemokratskim partijama palog režima, kazao je predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.

Vučinić je to kazao tokom proslave Međunarodnog praznika rada kao i sedme godine od kada je stranka osnovana. Događaju su, kako je saopšteno, prisustvovale brojne zvanice iz političkog života Crne Gore kao i strane diplomate.

Vučinić je na koktelu napravio retrosprektivu dosadašnjeg rada partije i naglasio da je glavni cilj partije od njenog osnivanja ostvarenje ekonomskog, kulturnog, političkog i uopšte društvenog prosperiteta Crne Gore bez obzira na politička dešavanja, previranja i prekrajanja izborne volje građana.

On je istakao da je partija iako relativno mlada i na početku svog razvoja uspjela da preživi teške periode, od gubitka svog osnivača i lidera do krupnih političkih promjena na crnogorskoj političkoj sceni.

“Radnička partija je nastala 1. maja 2015. godine na osnivačkom kongresu u Nikšiću. Važno je reći da je Radnička partija nastala iz jake sindikalne organizacije radnika Željezare kao i radnika cjelokupnog metalsko-rudarskog sektora, dakle Radnička partija je nastala kao potreba radničke klase u Crnoj Gori za svojim predstavljanjem u Državnim institucijama”, istakao je Vučinić.

On se osvrnuo na tridesetogodišnju vladavinu bivšeg režima, konstatujući da je vladavina Demokratske partije socijalista donijela propast industrije i ostajanje bez posla hiljada radnika iz realnog sektora.

Kao zaključak Vučinić je istakao da je glavni zadatak partije ostvarenje ekonomskog, kulturnog, političkog i uopšte društvenog prosperiteta Crne Gore bez obzira na politička dešavanja, previranja i prekrajanja izborne volje građana.

“Ostajemo dosljedni izvornim principima socijalne pravde, jer je Radnička partija nastala i kao odgovor na postajanje lažne ljevice u takozvanim socijaldemokratskim partijama palog režima. Mi smo partija koja svoj politički program svjedoči djelima”, poručio je predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BZekovic
30.04.2022-12:43 12:43

Parazitu koji odlično živiš na pusotšenju radnika, za koih se toboš politički bori. Usput, zagovorniče propale vlasti, bilo bi dobro da se skineš više sa grbače radničke klase, koju su ponizili i uništili i uništavali decenijama prije tebe, isto “borci” za radnike i proeterijat.

RIR
30.04.2022-14:30 14:30

…ovaj je lik tek sad shvatio čime bi njegova partija trebala da se bavi,priklonio se četnicima kojima je prioritet sve naopako ,protiv svega ,lažima za čuveno srpstvo /kažu ugroženo /Mali bolje da se okrene radnicima CG a ne aspiracijama tuđe države…