Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vučinić: Nespretne informacije koje sam rekao nijesu rezultat diskriminacije prema ženama

On je naveo da u Crnoj Gori radnice i radnici imaju imaju vrlo težak položaj, koji je prozrokovan lošim zakonom o radu i nepoštovanjem postojećeg

Poslanik Radničke partije Maksim Vučinić saopštio je da niz nespretnih informacija koje je rekao na Odboru za rodnu ravnopravnost nijesu rezultat njegovog diskriminatornog odnosa prema ženama. Vučinić je na sjednici Odbora pitao: “Može li majka da bude dobra majka ako je zauzeta biznisom ili politikom?”, što je izazvalo reakciju javnosti.

On je naveo da u Crnoj Gori radnice i radnici imaju imaju vrlo težak položaj, koji je prozrokovan lošim zakonom o radu i nepoštovanjem postojećeg.

“Koliko je samo majki osuđeno da ostane bez posla jer upravo žele da se posvete stvaranju porodice. Zato želim da se ženama omuguće sva prava pa čak i olakšice u smislu skraćenja radnog
vremena. Mislim da je to najokrutniji oblik diskrimincije, protiv kojeg želim posbeno da dam doprinos”, kazao je Vučinić.

Isto pitanje, kako je dodao, može se postaviti i za oca ako je dvije trećine dana zauzet poslom.

“Niko ne može da prenebregne činjenicu da 100 posto posvećenost karijeri pa bilo to bizinis, politička ili bilo koja druga ne ostavlja posljedice na porodični život. Ovo je pitanje kvaliteta života kako roditelja tako i djece. Normalno je da se i žene i muškarci bave pomenutim zanimanjima, samo je pitanje zbog čijeg angažmana porodica više trpi. Već nakon sastanka izložen kritici ostalih članova /ica Odbora, postao sam svjestan u kojoj mjeri je svima nama, a mladima poput mene posebno, potrebna edukacija i prilika da u svjetlu argumenata raščistimo predrasude sa kojima
stupamo na političku scenu”, objasnio je Vučinić.

Kako ističe, izvjesno je da će Odbor za rodnu ravnopravnost u njemu od sad imati najposvećenijeg saradnika riješenog da po , kako navodi, minskom polju crnogorskih predrasuda od sad stupa iskusno i sa najvećim mogućim oprezom.

“Ovom prilikom želim da se obratim svim ženama koje su glasale Radničku partiju kao ostalim građankama Crne Gore sa porukom da ću nastojati da sav nevidljivi ženski rad bude što vidljiviji i da u želji da uzvisim majke neću povrijediti sve ostale ženske uloge”, zaključio je Vučinić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve