Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučićevo pismo prvorazredni diplomatski skandal

Podsjećamo, na adresu kabineta predsjednika Crne Gore dostavljeno je Vučićevo pismo povodom tragedije na Cetinju, koje je upućeno sa adrese bivšeg ambasadora te države Vladimira Božovića

Pismo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića crnogorskom kolegi Milu Đukanoviću, povodom tragedije u Cetinju, ako je autentično, predstavlja prvorazredni diplomatski skandal, ocijenio je profesor međunarodnih odnosa na Univerzitetu u Bostonu, Vesko Garčević.

Podsjećamo, na adresu kabineta predsjednika Crne Gore dostavljeno je Vučićevo pismo povodom tragedije na Cetinju, koje je upućeno sa adrese bivšeg ambasadora te države Vladimira Božovića.

“Predsjednik šalje diplomatska pisma direktno svom kolegi. Službena pisma se ne šalju e-mailom. Pismo je upućeno preko pojedinca, državljanina koji se lažno predstavlja. Bečka diplomatska konvencija je jasna – bez saglasnost zemlje domaćina vi, kao diplomata ne možete obavljati svoju dužnost, niti nositi diplomatsko zvanje u toj zemlji. Ovo nije obično kršenje Bečke knvencije o diplomatskim odnosima. Ovo je smišljeno omalovažavanje zemlje i to u trenutku kada prolazi kroz teške trenutke nakon tragedije u Cetinju”, naveo je Garčević na Tviteru.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
15.08.2022-13:12 13:12

Postovani profesore Gracevicu, mislim da ta ulicarska srbijanska gamad sa ovakvim ponasanjem najvise ponizavaju sami sebe. To sramno ponasanje ce im se vratiti u krilo kad tada.

MNE 55
15.08.2022-13:48 13:48

Kao što napisa Meša Selimović “Koliko je od zemlјe do neba, toliko je od nečovjeka do čovjeka”. Nikad fukara ne može doseći nivo čovjeka. Duboki prezir…fuj!