Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

VUČIĆEV POTRČKO SLUŠA SAMO NALOGE IZ BEOGRADA: I pored negodovanja Zapada, Abazović ovih dana sprema potpisivanje ugovora sa Perićem!

Iako je pod pritiskom Zapada Abazović odložio potpisivanje kapitulacije u vidu sramotnog ''temeljnog ugovora'' sa takozvanom SPC, pritisak nalogodavaca i želja za potpunom destabilizacijom Crne Gore i izazivanjem eventualnih sukoba ipak su prevagnuli! Prema pouzdanim saznanjima portala Aktuelno, izdajnik na čelu Vlade planira da ovih dana na prepad potpiše ''temeljni ugovor'' sa SPC, a kao lokacija potpisivanja pominje se Vila Gorica u Podgorici!

Saradnik srpske BIA-e i potrčko predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji na veliku nesreću crnogorskog naroda obavlja funkciju premijera, Dritan Abazović prestao je da uvažava sugestije zvaničnika sa Zapada i potpuno se posvetio izvršavanju naloga Beograda i svetosavske sekte (SS) koja se vodi pod akronimom SPC!

Kako saznaje portal Aktuleno, zapadne diplomate zaustavile su ekspresno potpisivanje tzv. temeljnog ugovora sa Crkvom Srbije. Da su protiv ekspresnog potpisivanja zapadne diplomate sasvim su direktno saopštile Abazoviću na više sastanaka, ali i putem neformalne komunikacije s njegovim bliskim saradnicima.

Iako je pod pritiskom Zapada Abazović odložio potpisivanje kapitulacije u vidu sramotnog ”temeljnog ugovora” sa takozvanom SPC, pritisak nalogodavaca i želja za potpunom destabilizacijom Crne Gore i izazivanjem eventualnih sukoba ipak su prevagnuli!

Prema pouzdanim saznanjima portala Aktuelno, izdajnik na čelu Vlade planira da ovih dana na prepad potpiše ”temeljni ugovor” sa SPC, a kao lokacija potpisivanja pominje se Vila Gorica u Podgorici!

Abazović, Perić i Mićović: Na zajedničkom zadatku izazivanja sukoba u Crnoj Gori po nalogu zvaničnog Beograda

EU zaustavila pokušaj potpisivanja 12. jula

Prema planu Abazovića, potpisivanje kapitulacije države u vidu takozvanog ”temeljnog ugovora” prvo je bilo zamišljeno za 12. jul, ali kako je nakon toga dolazila posjeta predstavnika EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozepa Borelja, Vučićev potrčko je odlučio da odloži jer se strahovalo da bi visoki gost iz Brisela mogao da potpuno odloži posjetu.

”Još na sastanku sa ambasadorima EU uoči usvajanja tog dokumenta na Vladi, diplomate su iznijele niz preciznih stavova, koji su čak u pojedinim rečenicama bile i oštre poruke. Pozivali su Abazovića da se Vlada fokusira na ispunjavanje obaveza na pristupanju EU, a da se pitanja koja dijele građane za sada stave po stranu dok ne dođe do nekog većeg stepena konsenzusa, ali i u drugačijim geopolitičkim okolnostima”, kazao je izvor portala Aktuelno.

Abazović, koji se pretvorio u patološkog lažova, je pokušavao spinovima da ublaži stavove diplomata akreditovanih u Podgorici, ali samo činjenica da nijedna od ambasada u Podgorici nije pohvalila tvit porukom ili saopštenjem usvajanje tzv. temeljnog ugovora na sjednici Vlade je sasvim jasna poruka.

”Ne tako davno, ambasada jedne moćne zapadne države je pohvalila odluku Vlade o zaduživanju na međunarodnom tržištu, a sada se nijesu oglasili. Sve bi ambasade, a i sama Evropska unija i Evropska komisija pohvalile usvajanje ugovora sa Crkvom Srbije da smatraju da je to urađeno u skladu međunarodnim standardima, jer svi znaju koliko to pitanje polarizuje državu. Ovako, kada su prećutali jasno su pokazali rezervu koja se može protumačiti kao neslaganje sa potezom Vlade”, objašanjava naš sagovornik.

Dritan Abazović i njegovi direktni i indirektni nalogodavci Vladimir Putin, Marko Parezanović i Aleksandar Vučić

Kritike Borelja

Abazović je očekivao da će na sastanku sa Boreljom, prije nešto manje od dvije sedmice, koji je organizovan u Podgorici povodom sastanka Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje EU – Crna Gora, dobiti pohvale, ali umjesto toga stigle su kritike.

Prema informacijama portala Aktuelno, Borelj je na sastanku ocijenio da forsiranje pitanja ”temeljnog ugovora” ne pomaže u ovom trenutku, kao i da bi trebalo pokrenuti inkluzivniji dijalog o tom problemu. Abazović je to pitanje pokušavao da provuče na zatvorenom dijelu sastanka, a na konferenciji za medije je bila jasno uočljiva nelagoda kada su novinari pitali Borelja o tzv. temeljnom ugovoru.

“Politički lideri u Crnoj Gori treba da utvrde strateški prioritet, a to je ubrzanje pristupanja Evropskoj uniji i da ne dopuste da ih drugi događaji skrenu sa najvažnijeg poduhvata”, kazao je Borelj.

Samo nepominjanje ugovora sa Crkvom Srbije jasan je znak da se zapadne diplomate žele distancirati bilo kojim vidom podrške za Abazovića u vezi tog osjetljivog pitanja.

Zapad ga ne zanima, zaslijepljen mržnjom prema Crnogorcima sprema potpisivanje ugovora

I pored jasnih sugestija visokih zapadnih zvaničnika, kako saznajemo, Abazović ovih dana tajno i na prevaru, što je postao zaštitini znak njegovog političkog djelovanja, planira da dovede šefa SPC Porfirija Perića i na prepad potpiše kapitulaciju Crne Gore u vidu takozvanog ”temeljnog ugovora”.

Velibor Marković: Abazović ga doveo u Tim da bi obesmislio njegov rad

”Abazović dogovara dolazak Porfirija iz Beograda i potpisivanje Ugovora sa crkvom Srbije narednih dana u Vili Gorica. Sve se drži u strogoj tajnosti da ne bi došlo do žestoke reakcije javnosti”, rekli su naši izvori.

Da se potpisivanje ugovora sprema govori i nedavni bleferski potez Abazovića koji je, pod pritiskom Zapada, najavio dijalog o takozvanom ”temeljnom ugovoru” i to nakon što je usvojen na Vladi i objavljen u službenom listu!

Da se radi o jeftinoj lakrdiji licemjerja i prevare govori i to što je u Tim koji je formiran u dogovoru sa predsjednikom Milom Đukanovićem, kako bi se ocijenila ustavnost i zakonitost tzv. temeljnog ugovora sa SPC, Abazović doveo lice sa ozbiljnim sociopatskim tendencijama, koje pati od minimum dva teška poremećaja – homofobije i mizoginije.

Za člana Tima Abazović je predložio advokata Velibora Markovića, što je bio povod da članica te Komisije direktorica NVO Akcija za ljudska prava Tea Gorjanc Prelević i dekanka Pravnog fakulteta Aneta Spaić podnesu ostavke na članstvo u tom ad hok tijelu. One su ukazale da ne mogu biti u istom tijelu sa osobom koja javnost prepoznaje po homofobičnim i seksističkim stavovima.

Dovođenje takvog lica u Tim za ocjenu ustavnosti ugovora jasno je da je Abazović htio da ugasi to tijelo koje je u suštini formirano samo da bi zamazao oči javnosti dok on na prevaru potpiše već usvojeni ugovor sa SPC.

Kriminalni mediji prave žrtvu od Abazovića

U čitavu priču umiješali su se i ”mediji” odnosno propagandne platforme sumnjivih, kriminalnih struktura, ali i ”solo igrači” koji uporno ponavljaju priču da se ”po Abazovićevom nalogu pripremaju  nova hapšenja”.

Žozep Borelj: Džaba sugestije, Dritan sluša samo Beograd

Ovakvi propagandni uratci idu na ruku Abazoviću, jer osim što se time skreće pažnja sa veleizdaje koju priprema potrčko Aleksandra Vučića, omalovažava se Tužilaštvo koje je konačno počelo da radi svoj posao i koje je zaslužno za hapšenja i procesuiranja.

Da ne govorimo da se zasluge za borbu protiv kriminala i korupcije pripisuju malicioznom plaćeniku strane države na mjestu premijera čiji je jedini doprinos u borbi sa ovim pošastima bio da akcije SDT-a koristi za sopstvenu političku promociju.

O sukobu pripadnika izdajničkog i kriminalnog miljea koji Crnu Goru drže kao taoca, pisaćemo u narednim tekstovima.

Trapav potez, diplomate provalile Abazovića

Nakon svega, sada Abazović prećutkuje svoje poteze oko Markovića, pripreme potpisivanja ugovora, pljuvanje po zapadnim partnerima vjerujući da će se sve zaboraviti papagajski ponavljajući demagoške teze i populističke izjave, kako je on ”veliki borac protiv kriminala”.

Ali diplomate su sve to vidjele i šokirane su potezima u jeku napora da se dođe do dogovora u pravosudnom sistemu.

Dritan Abazović fukarskim nastojanjem da se potpiše temeljni ugovor upravo prijeti da baci u vodu sve napore koji su uloženi u borbu sa organizovanim kriminalom i korupcijom!

I naravno sprovodi nalog Beograda i svjesno uvodi Crnu Goru u nestabilnost i moguće konflikte! A dobro je poznato da što je zemlja nestabilnija, to je i njegova pozicija još klimavija u očima Brisela i Vašingtona od kojih je na početku 43. vlade dobio jak vjetar u leđa.

Sumanutog Vučićevog potrčka izgleda da to ne interesuje, njemu je u interesu da destabilizuje državu po nalogu Beograda, a taj posao odlično obavlja.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jakov
26.07.2022-12:05 12:05

Ovu bitangu i ove svebizdajnike pohapsiti!
OTPOR CRNOGORCI! OVO JE IDZDAJA KAO 1918.G.

COL
26.07.2022-12:33 12:33

SPC uopšte nije stalo do potpisivanje ugovora koliko joj je stalo do destabilizacija Crne Gore potpisivanjem tog ugovora i skretanja sa puta ka Evropi i okretanja Putinu i AVu.

Objava-SL
26.07.2022-13:51 13:51

Vazdan se pomnje taj Službeni list, no đe je u njimu objava tog “temeljnog” ugovora? Jeli to vaistinu već objavljeno u SLCG ili nije? Eno na sajtu Službenog lista svih brojeva, može svak da pogleda, niđe objave tog ugovora nema.

Lea
26.07.2022-14:08 14:08

Potpis vrijedi koliko i potpisnici, to je jedina istina

Hajlander
26.07.2022-20:24 20:24

Abazovicu potpisi ugovor potpisao si kaznu i na tebe i na cijelu porodicu ! Nema rupe na svijetu dje ces se sakriti ! Jesili stvarno mislio da mozes nekaznjeno da prodjes takvu izdaju ?!

Zoran icevic
26.07.2022-21:36 21:36

Ovo djubre od dritana,pod hitno uhapsti i procerati iz CRNE GORE.STO RADI DPS I OSTALE SUVERENISTICKE STRANKE,AKO IH IMA
CRNOGORCI,NA NOGE JUNACKE,ZA ODBRANU NASE JEDINE DRZAVE CRNE GORE.NEMA SRECE U OVE PARTIJE SAMO PRICAJU,NISTA NE RADE ,KONKREKTNO
.

Tihana
27.07.2022-02:32 02:32

Fukara je kompliment za ovu vašku. Bačka je za njega čovjek zapravo

OBAVLJAJU POSAO NA BRZINU: Abazović i Perić potpisuju ugovor 3. avgusta u Podgorici? | Skala radio
31.07.2022-09:23 09:23

[…] Portal Aktuelno prije nekoliko dana je najavio da će baš u ovom periodu doći do potpisivanja sram…. […]