Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

VUČIĆEV DEČKO Klarićevu NVO osnovao SNS, na FPN-u važila za botovsku organizaciju

O kakvoj se NVO radi govori i podatak da kada je Klarić u ime CMJP na inicijativu Vučića potpisao sporazum o ''koalicionoj saradnji'' sa Evropskim studentskim forumom, to je izazvalo žestoke reakcije studenata i studentskih organizacija

Novi generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić, osim što ima državljanstvo Srbije, gdje je prijavljen i gdje ostvaruje pravo glasa, po svemu sudeći,  ima i veze sa aktuelnim predsjednikom te zemlje Aleksandrom Vučićem.

Dok je studirao na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu, Klarić je bio na čelu NVO Centar za međunarodnu javnu politiku (CMJP) koja je osnovana od strane SNS-a tadašnjeg premijera Srbije Vučića.

O kakvoj se NVO radi govori i podatak da kada je Klarić u ime CMJP na inicijativu Vučića potpisao sporazum o ”koalicionoj saradnji” sa Evropskim studentskim forumom, to je izazvalo žestoke reakcije studenata i studentskih organizacija.

Kako je navedeno tada na zvaničnom sajtu FPN-a u Beogradu u tekstu pod naslovom ”POLITIČKI ZEMLJOTRES: Premijer Vučić formira botovsku koaliciju na FPN!”, ovim koalicionim sporazumom i ”ulaskom Vučićeve NVO na čijem je čelu bio Klarić, srušena je reputacija Fakulteta”.

”Studenti FPN-a su godinama unazad voleli da se pohvale da pohađaju opozicioni fakultet i da teraju inat svakoj vlasti. Iako su mnogi od nas strahovali da je botifikacija studentske politike moguća, nesalomivi optimizam naših studenata i vera u snagu omladinskih ideala sprečavala nas je da pretnju shvatimo dovoljno ozbiljno. Zato je reputacija građena godinama srušena u toku jednog poslepodneva u Vladi Republike Srbije”, navedeno je tada u tekstu objavljanom u zvaničnom ”Informeru FPN-a”

Aleksandar Klarić bio je savjetnik predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića, a prije dva dana je izabran za generalnog sekretara Skupštine. Prema crnogorskim propisima, Klariću bi trebalo da bude oduzeto državljanstvo Crne Gore.

Rođen je 10. oktobra 1994. godine u Kotoru. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na smjeru međunarodna politika.

Od 2017. godine studije nastavlja na master programu Evropska politika i upravljanje krizama na Univerzitetu u Beogradu, a zatim 2018. godine svoje školovanje nastavlja na doktorskim studijama politikologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Osnivač je i predsjednik Centra za međunarodnu javnu politiku, sa sjedištem u Beogradu.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ivan
02.04.2021-09:13 09:13

SUPER MOMCI, CG FALI KADROVA, UVOZIMO IH IZ SERBIJE, CG PARLAMENT BOGATIJI ZA JOŠ JEDNOG LGBT BOYA

Dečko
02.04.2021-10:54 10:54
Reply to  ivan

Što se “buniš” zbog LGBT. Možda mu je to “Dečko”. Da mu bude bliže. To treba, sada je moderno, poštovati.

ivana
02.04.2021-14:40 14:40
Reply to  Dečko

Šta ćemo sa onim ovdašnjim?

džudović
02.04.2021-09:23 09:23

Izbor ovog lika predstavlja Bečića u pravom svijetlu, tačno onako kako ga karakteriše Bešlin.

Jok mori
02.04.2021-09:34 09:34

E sad još da se da državljanstvo CG Andreju Vučiću ( bratu Aleksandra Vučuća ) a onda i mjesto savjetnika premijeru CG, pa da počne “ozbiljno” da se radi …. cccccc

Dalibor
02.04.2021-11:19 11:19

Svjetski lazovi na sa BECICEM Demokratama , njihova politika je amfilohijevska , odnosno SPC-a u Crnoj Gori. Cilj Demokrata je svetosavska ili srpska Crna Gora. Njena državnost se ne poništava, ali se negira njen sadržaj, baš kao što se poništava i njen građanski, multietnički i antifašistički karakter. U sadržinskom i društvenom smislu, Crna Gora Demokrata se do kraja srbizira, po receptu i metodu pokojnog mitropolita Amfilohija Radovića. Taj ekstremni , desničarski dio SPC, nesklon Vučiću, oslonjen je na Rusiju. U tom smislu, Demokrate imaju podršku ne samo manjinskog opozicionog dijela SPC-mislim na Amfilohijeve nasljednike- nego i na snažnu podršku proruske,… Pročitaj više »

Nik9la
02.04.2021-11:50 11:50

Ovi je zamjena za Cukanovica…..fuuuuujjjjjjjjj daleko im lijepa kuca

Jok mori
02.04.2021-16:32 16:32

A znali se bogoti ljuti li se Boris Bogdanović ???

Katalonka
03.04.2021-02:01 02:01

Ma ,nije on Vučićev dečko,greška…