Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Vučić: Očekivali smo da CG opozove odluku o protjerivanju ambasadora

On je rekao da se Srbija ne miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, da poštuje nezavisnost i suverenost te zemlje i da ne želi da se miješa u rad tamošnje vlade

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Beograd očekivao od nove Vlade Crne Gore da opozove odluku prethodne Vlade o protjerivanju srpskog ambasadora Vladimira Božovića.

“Očekivali smo da promjene odluku o protjerivanju Božovića, sačekaćemo još da vidimo kakva će odluka biti. Iako su mnogi očekivali da će da dodje do promjene stava o nezavisnosti Kosova, ja nijesam. Mi ćemo da gradimo bratske i prijateljske odnose sa svakom Vladom u Crnoj Gori, poštujući interese naše zemlje i našeg naroda”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je rekao da se Srbija ne miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, da poštuje nezavisnost i suverenost te zemlje i da ne želi da se miješa u rad tamošnje vlade.

Vučić je dodao da Beograd zanima samo odnos Crne Gore prema Srbiji i srpskom narodu.

Komentarišući optužbu bivšeg policajca Slavka Nikića na Pink televiziji da je izdajnik, Vučić je optužio Nikića da je u aprilu 1999. godine, za vrijeme NATO bombardovanja, sa svojom grupom na Kosovu pljačkao kolone Albanaca i zabranjivao im da idu ka Crnoj Gori.

Vučić je to pričitao sa papira za koji tvrdi da je zvanični dokument iz tog perioda.

“Za takve ću ja uvijek da budem izdajnik, a narod na Kosovu zna ko je izadajnik i ko o njima brine”, rekao je Vučić.

On je dodao kako je primijetio i da je u hrvatskim i sarajevskim medijima došlo do oduševljenja zbog toga što ga je Nikić optužio da je izdajnik na TV Pink.

“Oni su srećni što je mene neko uvrijedio. A to je tako jer Srbija više nije slaba, nije više džak za udaranje, pa je logično da se tome raduju”, rekao je on.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve