Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

VUČIĆ, BIRN I ĐILAS NA ISTOM ZADATKU: Naknadno sprovesti puč za koji je srpski general nedavno priznao da se spremao

Stroga, kada BIRN građanske aktiviste i antifašiste targetira kao ekstremne nacionaliste, oni obavljaju isti posao kao paraistoričar Aleksandar Raković i penzionisani general Vidosav Kovačević, samo su pristup i metodologija drugačiji

Za Crnu Goru se bez trunke sumnje može reći da u ovom trenutku na svijetu nema manje države sa više spoljašnjih i unutrašnjih neprijatelja koji posljednje dvije godine čine sve da obesmisle njeno postojanje.

Nakon besomučnih napada beogradskih tabloida koje nezvanično kontroliše srpski autokrata Aleksandar Vučić, u hibridni rat koji se vodi protiv Crne Gore, uključili su se i takozvani ”drugosrbijanci” čiji su sinonim tajkuni Dragan Đilas i Dragan Šolak vlasnici United medija.

Dorćolski šaneri, kako je u javnosti poznat dvojac Đilas – Šolak, svesrdno pomažu velikosrpskoj politici autokrate Vučića i hegemonističkim naporima Kremlja da kompromituju i obesmile postojanje Crne Gore i Crnogoraca preko otrovne propagande.

U hajku na Crnu Goru uključila se i opskurna organizacija BIRN koja je u saradnji sa koncernom Vijesti, poznatijim kao ”medijska mafija”, takođe u vlasništvu United grupe, nedavno objavila sramni izvještaj po kojem su crnogorski građanski aktivisti proglašeni za ekstremiste i nacionaliste.

BIRN u službi hibridnog rata

Izjednačavanje antifašističkih, građanskih aktivista sa desničarskim grupama siledžija bliskim svetosavskoj sekti (SS) poznatoj pod akronimom SPC, je jasan pokušaj ”drugosrbijanske” klike da se uključi u hajku na Crnu Goru. Iako se predstavljaju kao politički neprijatelji režima u Srbiji, njihova politika prema Crnoj Gori, uopšte se ne razlikuje od Vučićeve, koju redovno ispoljava preko svog tabloidnog smeća.

Međutim, BIRN i njihovi medijski podržavaoci, uključujući i plaćenički koncern Vijesti, mnogo su opasniji od Vučićevih beogradskih tabloida koji su brutalni u svojoj otvorenoj mržnji prema svemu crnogorskom.

”BIRN, N1, Vijesti i slične medijske ispostave su mnogo podmuklije, jer se kriju iza objektivnosti i takozvane prozapadne, građanske priče, a ovamo rade sve da u korist ‘srpskog sveta’ diskredituju Crnu Goru i Crnogorce, time što iskreni patriotizam i borbu za opstanak naroda i države poistovjećuju sa ekstremizmom. To je najpodmukliji oblik djelovanja, i najopasniji”, rekao je naš izvor dobor upućen u rad bezbjednosnih službi i hibridno ratovanje.

Vidosav Kovačević sve objasnio

Da bi uvidjeli svrhu i krajnji cilj djelovanja koje je usmjereno protiv Crne Gore, najbolje je osvrnuti se na izjavu penzionisanog generala Vojske Srbije, a danas predsjednika tamošnjeg SUBNOR-a Vidosava Kovačevića koji je kazao ”kako mu je žao što u Crnoj Gori nijesu napravili puč”.

Vidosav Kovačević: Može slobodno da radi u BIRN

U zločinačkoj izjavi za jednu beogradsku televiziju, koja već danima kruži društvenim mrežama Kovačević je govorio kako su, u doba zajedničke države, u Crnoj Gori postojala tri vojna radara velikih dometa i da su oni, umjesto ka članicama NATO-a, “odjedanput okrenuti ka Rusiji”.

Kazao je da je ”najveća greška bila što smo Crnu Goru 2006. godine dali u NATO pakt”. Kovačević je u izlivu iskrenosti rekao da su iz srpske vojske tada državnom rukovodstvu predlagali drugu varijantu, kako bi radari bili sačuvani.

“Ali nijesmo napravili državni puč, sad mi je to žao, samo smo pustili Crnu Goru u NATO, to je najveći promašaj”, priznao je srpski general plan ”konačnog rješenja” za Crnu Goru.

Srbonacista Kovačević nije jedini koji je prijetio uništenjem i okupacijom Crnoj Gori, jer po tome je već godinama poznat paraistoričar, velikosrpski propagandni dejlatnik Aleksandar Raković, koji je još juna 2019. godine uputio jasnu poruku:

”U jednom momentu, njih 100 hiljada ostaće protiv nas 7,5 miliona! A onda će biti prilike da sa njima razgovaramo kako dolikuje”, kazao je Raković, jasno praveći aluziju da će Crnogorci u Crnoj Gori biti – istrijebljeni.

Psihotični propagandista, paraistoričar Aleksandar Raković: I on može da radi u BIRN

Vučić, Đilas, BIRN na istom zadatku kao Kovačević i Raković

Iako po spoljašnjoj formi i terminologiji djeluje drugačije, ono što eksplicitno govore Raković i Kovačević, je suštinski cilj čitavog srpskog establišmenta – uljučujući Vučića, Đilasa, Šolaka, Ivicu Dačića, Porfirija Perića, organizacija kao što su SPC, CANU, beogradski tabloidi, United media, BIRN i mnogi drugi.

”Svi oni rade na zajedničkom cilju posrbljavanja Crne Gore i njenog nestanka, to je jedina ideja oko koje je svaka trenutno relevantna društveno politička snaga u Srbiji saglasna – da Crna Gora ne treba da postoji, da je kriminalna dražva, nacionalistička i slično. Samo mali procenat Srba zna da je to opasna propaganda koja je lansirana još u doba Miloševića”, rekli su naši izvori dobro upućeni u rad srpske propagande.

Željko Ivanović i Dragan Đilas: Na istom zadatku kada je u pitanju Crna Gora

Stroga, kada BIRN građanske aktiviste i antifašiste targetira kao ekstremne nacionaliste, oni obavljaju isti posao kao paraistoričar Aleksandar Raković i penzionisani general Vidosav Kovačević, samo su pristup i metodologija drugačiji.

Fabrikovanjem takozvanog crnogorskog nacionalizma u kome drugosrbijanskom BIRN-u svesrdno pomaže subverzivna organizacija koncern Vijesti, poznat kao ”medijska mafija”, odnedavno u vlasništvu United media grupe, daje velik doprinos ideologiji ”srpskog sveta” i hegemonističkim nastojanjima Kremlja.

Cilj je jasan – naknadno sprovesti puč za koji je srpski general nedavno priznao da se spremao prije referenduma, ili sprovesti ”konačno rješenje” crnogorskog pitanja, odnosno istrjebljenje Crnogoraca za koje se Aleksandar Raković svesrdno zalaže.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
25.11.2022-13:57 13:57

…baš interesantno ,niko se ne nađe iz DF /i SPC/u taj njihov BIRN-ko je ekstremna desnica ako nijesu oni i SS —ne treba trositi kalorije oko OLOŠA i njihove liste…
moramo znati da sve što dolazi i SRB ice sve je tako…ništa nebi mogli da nije pomoc od domaćih izdajnika …mogli bi samo da laju , kao što su naučili…

Freedom
25.11.2022-19:34 19:34

U Srbiji osim Čanak nije prijateljski i bez pretenzija nije orjentisana prema CG. Svi oni imaju u sebi Veliko-Srpski projekat kod sebe. Crnogorci moramo da budemo Oprezni na svaku,, dobronamjernu”ponudu iz Srbije. Laž je njihova hrana, što reče njihov otac Dobrica.

Tara
25.11.2022-20:57 20:57

Nevidjeno..ovi srbijanci su gori od Hitlera..kakva je ovo rasa….i za ove radi Dritan..Becic-Milatovic-Spajic-Milacic-vojvoda cetnik Mandic..SNP..crkva srbije….Bozeme sacuvaj..zasto je nasa drzava…godinama trpjela ovaj uzas..Da smo na vrijeme..zabranili ova djelovanja..ne bi doslo do ovog sunovrata..

Tara
25.11.2022-23:29 23:29

Veliki je napad na AKTUELNO..od Dritana Becica,,Injac i svih..sto Aktuelno pise istinu i samo istinu…Doslo je vrijeme da ovim ambasadorkama kazemo zasto to rade..zasto potpomazu antidrzavnike..neka Odgovore?

Mino
26.11.2022-00:33 00:33

Pitanje je upuceno Presjedniku i DPS u. Dakle zasto nijesu antidrzavno djelovanje pojedinaca i organizacija sankcionisali postojecim zakonima?
pitanje je upuceno i tuzilastvu, policiji i vojsci, premijerima itd, koji su debelo placeni da sprovode zakon u djelo a ne da narod zloupotrebljavaju .Zasto? zato sto su isti ko Djilas i Vucic. iI sta cemo sad? He he !